Toplantıya  Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdür ve Müdür Yardımcıları, okul idarecileri, öğretmenler katıldı. Okul güvenliği ile ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda Valimiz Yücel Yavuz “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de eğitim öğretim faaliyetinin ikinci dönemine başlıyoruz. İlçelerimizde de kaymakamlarımızın başkanlığında yine eğitime taraf olan tüm paydaşların katılımıyla bu toplantılar yapılıyor. Şu an itibariyle ilimizde 141 bin 172 öğrencimiz ve yaklaşık 11 bin 800 öğretmenimiz eğitim öğretim faaliyetlerine birinci dönemde olduğu gibi büyük bir istek ve heyecanla başlamış durumda” dedi. 

Hepimize Görev Düşüyor

Vali Yavuz burada yaptığı açıklamada; “Nihayetinde mevzu bahis çocuklarımız, geleceğimiz ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizdir. Eğitim ve öğretim alanında daha sonra yaparız yok. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele, okul geliş gidişlerinde güvenlik ve buna benzer çocuklarımızın eğitim almasına yönelik olarak olumsuz ne kadar etken varsa bunların bertaraf edilmesini sağlamalıyız. Bununla ilgili bakanlıklarımızın yapmış olduğu protokoller ve yerelde aldığımız tedbirler var. Bunların uygulanması noktasında hepimizin üstüne düşen görevler bulunuyor. Bu konuda bir farkındalık oluşması, bilinçlenme sağlanması için alınan tedbir ve önlemleri sürekli gündemde tutuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 “Tehlikeler kapımızı çalar”

Çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlerle bezenmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz “Eğitimin detayı ve içeriği ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız ve Talim Terbiye Kurulu ellerinden geleni yapıyorlar. Biz eğer eğitim sürecinde tüm dikkatimizi ve enerjimizi vermezsek 15 Temmuz ‘daki gibi tehlikeler kapımızı çalar. Çocuklarımızı milli ve menevi değerlerle bezemeliyiz. Çocuklarımızın İstiklal Marşı’nın hangi koşullarda yazıldığını, üzerinden bir 100 yıl geçmesine rağmen aynı durumun devam ettiğini biliyor olması lazım. Bayrağı gördüğü zaman bir gencimiz, ezanı duyduğunda bir çocuğumuz manevi anlamda ne demek istediğini bilmiyorsa, yüreğinden hissetmiyorsa biz görevimizi yapmadık demektir. Biz bu değerlerimizi kutsallarımızı milletimizin benliğine, ruhuna ve yüreğine nakşedemezsek günü geldiğinde bunu savunmak da zor olur.” şeklinde konuştu. Toplantının ardından Valimiz Yücel Yavuz, 49 ilden 465 okulun katıldığı Fizy 20. Liselerarası Müzik yarışmasında adını ilk üçe yazdırmayı başaran Yavuz Sultan Selim Lisesi öğrencilerini ziyaret edip tebrik etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali, başarılarının devamını diledi.
 
Editör: TE Bilisim