Odanın Meclis Üyesi Seda Tosun’un Akyazı’daki 3 serasını destekleyen Ziraat odası buradan elde edilen ürünlerin hasadına şahitlik ederek büyük mutluluk yaşadı. Örnek seralara Tohum ve Gübre desteği veren Ziraat Odası başkanı Mustafa Bekar ve yönetim kurulu üyeleri ile oda çalışanları Akyazı’da Seda hanım ve çalışanları ile birlikte hasat yaptı.

Tarım Çok Önemli
Başkan Mustafa Bekar yaptığı açıklamada, ‘Seralar ve üretime destek verdik. Seda kardeşim çok yoğun çalışma yaptı ve organik üretim gerçekleştiriyor. Özellikle salatalıklar, domatesler ve maydanoz üretimi ağırlıklı olarak gerçekleştirdi. Trabzon Ortahisar ziraat odası olarak tüm üyelerimiz ve üreticilerimizin yanındayız. Şunu vurgulamak istiyorum tarım önemli ve tarımda organik üretim daha da önemli’ diye konuştu.

Çeşitlilik Artacak
Ziraat odalarının çay ve fındıktaki sorunları ve üretimi yakın mercek altında tuttuğunu, üreticinin yanında olduğunu söyleyen Bekar şöyle devam etti:  ‘Akyazı’daki seralarda bugün salatalık, domates ve maydonoz üretimi var arkasında diğer ürünlerin üretimi gelecek. Türkiye üretmeli, hele tarımda dışa bağımlılık tamamen ortadan kaldırılmalı.’ dedi. 

 

Editör: TE Bilisim