Proje kapsamında Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’da organlarını bağışladı. Şalpazarı Ayten Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Zehra Nur Usta, İnci Gülbahar, Buğrahan İşçi ve Ebru Boz, Şalpazarı Toplum Sağlığı Merkezi’nin de desteğini alarak ilçe merkezine bir stant kurdular.  Standa halkın bilgilenilebilmesi amacıyla konuşmalar yapıldı. 

 Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Başkan Yardımcısı Hasan Karabayır, Şalpazarı Müftü vekili Hüseyin Köksal, Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Özgür Vuran, Şalpazarı Ayten Yılmaz Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Mustafa Demir ve okul öğretmenler de standa gelerek öğrencilerine destek oldular.  Burada bir konuşma yapan Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Özgür Vuran organ bağışının tıbbi açıdan önemine değinerek “Organ bağışı konusu halk arasında yanlış anlaşılıyor sanki yaşarken organ verilecek algısı var halbuki kişinin beyin ölümü gerçekleştikten sonra yapılacak bir işlemdir” dedi. 

Şalpazarı Müftü Vekili Hüseyin Köksal da organ bağışının dini yönden herhangi bir sakıncasının olmadığını, yapılan işin büyük bir sevap olduğunu özellikle vurguladı. Daha sonra Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Başkan Yardımcısı Hasan Karabayır ve  Başhekim Özgür Vuran form doldurarak organlarını bağışladı. Proje kapsamında bir günde toplam 41 kişinin organ bağışı yapmasına vesile olundu.
 

Editör: TE Bilisim