Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı İhale Ediliyor

Belediye binamızı yaptığımız Pazarkapı'da 26 Mart'ta ihale için askıya çıkıyoruz. Burada ekolojik gölet, kırkmerdivenler çarşısı, bordo-mavi çarşı, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve el becerileri ile yöresel sanat ürünlerinin satıldığı alanlar yapacağız. Diğer yandan Pazarkapı'da inşa ettiğimiz vizyon projelerimizden olan belediye hizmet binamızın da %70'i tamamlanmış durumda.
 
Tünel Akvaryum Dünyada İlk Olacak

Türkiye'de ilk defa yeraltında bir akvaryum yapılacak. Dünyada da sanırım yeraltından yapılan tünel şeklinde bir akvaryum yok... Zağnos ve Tabakhane vadilerini 180 metre uzunluğunda bir tünelle yeraltından birleştireceğiz. Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir nitelikte. Bu proje ile ayrı bir çekim, ayrı bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şehre gelen ziyaretçinin bu şehirde kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz.
 
Doğayla İç İçe Turizm Projesi 'İpekyolu'

Ortahisar'ımızın yukarı kesimlerinde Mağmat Boğazı diye adlandırılan en hakim noktada doğa harikası bir yer... Her tarafı görebiliyorsunuz... Çok seyirlik bir noktada bulunuyor. Bu projeyi doğayla bütünleşen ama asla doğaya zarar vermeyen, bu güzel tabiatla insanları buluşturmayı amaç edinen bir proje olarak tasarladık. Tabi bu alan mera alanıydı. Buranın tahsisi için birçok kez Ankara'ya gittim. Ve 600 dönümlük mera alanı Tarım Bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edildi ve Başbakanımız bunu onayladı.
 
Tarihi Kemeraltı Hüviyetine Kavuştu

İstanbul'da Kapalı Çarşı ne ise Trabzon'da da Kemeraltı Çarşısı odur. Osmanlı'da burası Suk-i Sultani diye, yani Sultanlar Çarşısı olarak anılırdı. Trabzon'un en önemli tarihi çarşılarından olan Kemeraltı Çarşısı'nı eski dokusuna uygun olarak yeniden yapılandırdık. Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi adını verdiğimiz projemizin 1. etabını tamamladık. Kültür Bakanlığımıza biz daha önceden projemizi sunmuştuk. Ve Bakanlığımız, hiçbir para talebinde bulunmadan projemizin 2. ve 3. etabını yapmaya hazır olduklarını beyan ettiler. Bundan gayet mutlu olduk. 

İstişareyle Yönetiyoruz

Projelerimizle ilgili bunları söylemişken, bizim belediye yönetim anlayışımızdan da birkaç cümle ile bahsetmek isterim. Biz bugüne kadar ta görevimizin ilk gününden itibaren şehrimizin bütün paydaşlarıyla istişare ederek onların fikirlerini, önerilerini dinleyerek hareket ettik. Tabiri caizse istişareden istifade ettik. Muhtarından tutun da esnaf odasına, mühendisler odasına kadar bütün STK'larla toplantılar düzenleyerek bizden ne istiyorlar, sıkıntıları neler, eleştirileri var mı bütün bunlara vakıf olmaya çalıştık. Öyle ki, sadece 2018 yılında 'yerel buluşmalar' adıyla şehrimizde yer alan bütün kent bileşenleri, STK'lar, vakıflar, dernekler, odalar ile 12 defa toplantı gerçekleştirdik. Dolayısıyla bizim ilçemizi yönetme adına en çok önem verdiğimiz hususun katılımcı yönetim anlayışı olduğunu buradan rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Genç,  Bütün Vatandaşları Kongreye Çağırdı

Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güç ve moral vermek bütün Trabzonluları AK Parti İl  kongresine katılmaya çağırdı.  Başkan Genç, "Sadece bir siyasi partinin Genel Başkanı değil aynı zamanda tüm mazlumların umudu Trabzon’a geliyor. Trabzon hazır. Genel Başkanımıza Başkomutanımıza moral ve güç vereceğiz. Biliyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon ile kucaklaşmak için sabırsızlanıyor. Bizler de öyle. Tüm Trabzon olarak, yeni bir ruhla Trabzon il kongremizi sizlerin katılımıyla yaparak buradan tüm Türkiye'ye ve ardından bütün dünyaya çok kuvvetli bir mesaj vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza güç vermek için önce havalimanı, sonra Hayri Gür Spor Salonu'nun önünde ve ardından da kongremizde buluşalım. Gün, dünya liderine moral verme günüdür." dedi.
Editör: TE Bilisim