DOKAP Eylem Planı kapsamında yer alan proje ile Ortahisar İlçesi’nde ile proje alanlarının turizm potansiyelleri, turizm tur güzergâhları, stratejileri belirlenecek. Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Ufuk Hoş yaptığı açıklamada: 

“Ortahisar Kent Merkezi stratejik turizm planlaması, Kültür Turizm Müdürlüğü ve KTÜ ile yapılan bir çalışma. Burada ki amacımız Ortahisar Kent Merkezi içerisinde ki turizm planlamasını üst ölçekli planlara uygun şekilde yapabilmek. Esas amacımız tarihi dokunun ve kimlik değerlerinin korunması ve geleceğe aktarılması. Bu proje ile amacımız öncü olmak. Amacımız en önemli kültürel ve tarihi değerlerimizi koruma ve geliştirme stratejilerini belirlemek. Sürdürülebilir olmasını sağlamak” dedi. 

Amacımız Korumak Ve Aktarmak

Hoş yaptığı açıklamada projenin paydaşları ve plan ile ilgili, “Esas amacımız çevremizi korumak. Kamu yönetimi tarafından yapılacak müdahalelere bir düzen getirmek. Kişisel çıkarları yönelik faaliyetleri ortadan kaldırmak. Planımız 2023 hedeflerine uygun, DOKAP eylem planımızın içerinde var. Özellikle kent merkezini aldık. Planlama yapabilmek için paydaşlara ihtiyacımız var. Bu paydaşlar ile ilgili anketler düzenlemek turizmciler ile bir araya gelmek. Kentimize turist geldiğinde nereye ne şekilde yöneleceğine dair harita edinmiş olacağız. Elinde ki harita ile rahatlıkla tarih müzesinin nerde olduğunu bulabilecek. Eğlence alanları, tesisler yer alacak. Karadeniz Teknik üniversitesi ile çalışacağız. Herhangi bir maliyeti olmayacak DOKA ile görüştük DOKA’da destekleyecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile çalışacağız” diye konuştu.

SONAY ÇALUK 
 

Editör: TE Bilisim