Yaklaşık 2270,00 m2'lik alan üzerinde yapılacak park içerisinde  60 kişi kapasiteli planeteryum, bilimsel ve teknolojik çalışmaları kapsayan atölyeler ile yeşilin bolca bulunacağı dinlence alanlarının yapılacağını belirten Başkan Genç, "Parkımızın içinde robotik bilimi, kodlama, üç boyutlu program ve yazıcılar ilgili atölyeler ile akıl ve zeka oyunları, gezegen evi ve ahşap atölyesi olacak. Proje, çocukların okul haricinde güzel vakit geçirebilecekleri onlara artı değer katacak etkinliklerle donatılmış bilim atölyelerinden oluşacak. Park ile Ortahisar ilçemize bilimsel bir boyut kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.
 
Çocukları Bilime Teşvik Edecek

Parkta, çocukları bilime ve teknolojik gelişmelere yöneltecek birçok ünitenin olacağını belirten Başkan Genç, "Parkımız içinde Gezegen Evi olarak adlandırdığımız planetaryum ile güneşin, gezegenlerin ve gök cisimlerinin gerçek zamanlı görüntüsünü, özel bir projeksiyon yardımıyla kubbe şeklindeki tavanın iç kısmına yansıtacağız.  Bu gösteriyle özellikle okul çağındaki çocuklara evrenin gizemini ve keşif duygusunu aşılamayı hedefliyoruz. Planetaryum ile öğrencilerin, okullarda verilen gök bilimi ile ilgili eğitimlerini simülasyon yardımıyla tecrübe edebilecekleri bir uzay yolculuğu ortamı oluşturacağız." diye konuştu.  

"Üç boyutlu programlama ve kodlama öğrenecekler"

Park içinde yapılacak Tekno-Hisar Bilim Atölyesinde çocuklara robotik, kodlama ve üç boyutlu yazıcılar ile ilgili ünitelerin olacağına dikkat çeken Başkan Genç, "Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedecekleri bir ortam oluşturacağız.  Kodlama, robotik bilimi, üç boyutlu program ve grafik tasarımı üç boyutlu yazıcılar , akıl ve zeka oyunları, ahşap atölyeleri ile teknolojiye ilgi duyan her öğrencinin faydalanabileceği bir merkez oluşturacağız. Geleceğin liderlerini, bilim adamlarını yetiştirmeyi ve gençliğin hayallerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Üç boyutlu program eğitimi ile çocuklara oyun oynayan değil oyun tasarlayan çocuklar olma hedefi çizilecek." dedi.

Çocuklar Kendi Oyuncaklarını Üretecekler 
 
Parkın içinde yer alacak ahşap atölyelerinde çocukların kendi oyuncaklarını üretme imkanı bulacağını kaydeden Başkan Genç, "Çocuklarımız 5 duyu organını kullanarak kendi oyuncağını üretecek. Ahşaba şekil verirken çok güzel vakit geçirmenin yanı sıra motor becerilerini de geliştirecek. Ahşap malzemelerle becerilerini geliştiren çocuklarımız özgüven kazanacak. Bunun yanında çeşitli zeka oyunlarıyla çocuklarımızın zihinsel gelişimi de desteklemiş olacağız. Bu şekilde çocuklar birer tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelecekler." diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim