Tamamlanacak aparatları var. Bunun gerdanlığı da belki de İyidere’deki Lojistik Merkezdir. Lojistik Merkezin çalışmaları ulaştırma alt yapı bakanlığında devam ediyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor eski Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize’ye gelerek bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Yazıcı ve Bak beraberinde, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Başkanları ile Rize Sahil Camiinde Cuma namazını kıldıktan sonra esnafı ziyaret etti. Bir dizi programlar kapsamında Rize’de olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın katılımıyla cami cemaatiyle yapılan sohbetten sonra heyet Ovit Tüneli’ne gitti.

Ufak Tefek Eksiklikler Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında resmi açılışı gerçekleştirilen Ovit Tüneli ile hayalin gerçeğe dönüştürüldüğünü söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Partimizin  Genel Başkanı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonel projelerinden biridir. Planlandığı gibi zamanında tamamlandı. Tünelimiz inşallah tam anlamıyla Eylül 2018’de bitmiş olacak şuan ışıklandırma var fakat koruyucu asfalt yapılacak ufak tefek eksiklikler var. İnşallah bir buçuk ay sonra tam anlamıyla tamamlanmış olacak” dedi.

“Benzerlerinden Farklı “

Ovit Tüneli’ne benzerleri gibi geçişi sağlayan bir ünite olarak bakmamak gerektiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle dedi: 

"Burası Türkiye’nin doğusunu, güneydoğusunu Karadenizle ve Karadenizlilerinde Avrupa ile birleştiren Ortadoğu ile birleştiren Kafkaslara geçişi sağlayan muazzam bir lojistik halkanın en temel geçişidir. Tamamlanacak aparatları var. Bunun gerdanlığı da belki de İyidere’deki Lojistik Merkezdir. Lojistik Merkezin çalışmaları ulaştırma alt yapı bakanlığında devam ediyor. Bugün burada Bakanımızla İl Başkanımızla Ovit Tünelimizi inceledik. Hep beraber Rize ‘de yapılmakta olan, yapımı devam eden bütün projelerin takipçisi olacağız” 

Editör: TE Bilisim