Hacıhüseyin ve Gemilerçekeği Üçkayalar Balıkçı Barınağı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Kara ve dernek üyelerinden oluşan bir heyet eski belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ederek yeni yapılacak proje hakkında bilgi vermiş, Başkan Aksu da  balıkçıların sorununun çözümünde her zaman destek olacağını söylemişti. Dernek Başkanı Hacı Kara, o dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin talimatı ile yeni bir proje hazırlandığını belirterek  proje programına alındığını  ve ödeneğinin  çıkarıldığını söylemişti.

Bu kadar sorun varken balıkçılar neden susuyor?

Soğuk hava deposu, ağ kurutma, idari bina, bakım atölyesi alanlarının olmadığı barınakta kayıkların betona çekilmesi, eski ve metruk görünümde eski barınakçı  kulübeleri,karmakarışık elektrik tellerinin çirkin görüntüsü de objektiflere böyle yansıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı,2018 yılında  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesiyle konuyu meclis gündemine taşımıştı. Şimdi ise balıkçı barınağının hakkını savunacak olan barınak başkan yardımcısı ile barınaktaki balıkçıların sessiz kalması manidar karşılandı.

İşte CHP’li Vekilin Soru Önergesi

Giresun’un fındık ve çay üretimi dışında modern bir balıkçı şehri olarak ülke ekonomisine katkı vermesi gerektiğini söyleyen CHP’li vekilin soru önergesi şöyle: Giresun ili ve ilçelerinde balıkçı, balıkçı barınağı, çekek yeri, benzeri yapılar, balıkçı teknesi, kayık, balıkçı gemisi sayıları ne kadardır? 2017 yılında su ürünleri üretim miktarı ne kadardı? 2018 yılında ne kadar beklenmektedir? Bu faaliyetler için en uygun ilçelerimiz ve bunların değerlendirilme imkânları ne ölçüdedir? Bakanlığınızın Balıkçı Barınakları Yönetmeliği çerçevesinde Giresun ilinde barınak ihtiyacına, modernizasyonuna yönelik yürüttüğü proje ve faaliyetler nelerdir? Bu ihtiyaca yönelik yürütülen etüt, proje, inşaat aşamasında olan ve hizmete sunulma aşamasında bulunan balıkçı barınakları hangileridir? Hangi ilçemizde kaç balıkçı barınağı yönetmelik standartlarına uygun biçimde hizmet vermektedir? 2017 yılında içinde yönetmeliklere uygun olmadığı için kapatılan balıkçı barınağı var mıdır? Varsa kaç tanedir?
SEDAT KARAKAYA


 
Editör: TE Bilisim