Belediye Başkanı Recep Çebi Ankara'da öncelikle Trabzon Milletvekili Av. Sn. Salih Cora ile bir araya geldi. Trabzon Milletvekili Av. Sn. Salih Cora, Başkan Çebi'yi Ankara temaslarında hiç yalnız bırakmayarak destek oldu.  Belediye Başkanı Recep Çebi ve Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti. Başkanları kabul eden İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu misafirlerini makamında ağırladı. 

“Olumlu geçti”

Belediye Başkanı Recep Çebi ziyaretin son derece olumlu geçtiğini söyleyerek; ''Ak Parti İlçe Başkanımız Şaban Bıyık ile birlikte Ankara’da Şehrimizin Cesur Yürekli Bakanı, Araklının Vekili Sn. Süleyman Soylu’yu ziyaret ettik. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile Araklı’da yapılan çalışmaları görüştük. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanımız tüm işlerin hızlı bir şekilde yürüyeceğini ifade ederek Araklı’nın yanında olduğunu söyledi. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya vermiş olduğu desteklerden dolayı ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Bakanımızın işi çok zor, zorlu görevinde Allah yar ve yardımcısı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

“Turan ve Yazıcı’yı ziyaret ettiler”

Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Belediye Başkanı Recep Çebi ve Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Yazıcı'yı ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Recep Çebi özellikle Araklı-Dağbaşı 44km'lik yolun projesini hayata geçirmek için uğraşıyor. Bayburt tünellerinin ve Araklı'nın turistik alanlarının bulunduğu bu güzergahta yol çalışmalarının bitmesiyle birlikte Karadenizin güneye açılan kapısı Araklı olacak. 

Bayburt tünelinin yapılması ile yol mesafesi bu güzergahta çok daha az. Belediye Başkanı Recep Çebi bu güzergahta projelendirme çalışmalarının ve planlamaların bittiğini ifade ederek projeyi hayata geçirmek için gerekli tüm çalışmayı yapacağını açıkladı. Yine aynı ekip TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a ziyaret gerçekleştirdiler. Araklı'ya I. ve II. etap olmak üzere TOKİ ile birlikte 2 adet toplu konut kazandırıldı. 

TOKİ ile birlikte vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi oluyor. Hal böyle olunca Araklı'da III. etap için yoğun talep var. Halkın Başkanı Recep Çebi TOKİ III. etap projesininde gerçekleşmesi için gerekli adımları attı. Önümüzdeki günlerde konunun gidişatına ilişkin gelişmeler aktarılacak. Belediye Başkanı Recep Çebi destekleriyle her zaman Araklı'nın yanında olan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu'ya, TOKİ Başkanı Ergün Turan'a ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Yazıcı'ya ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. 
 
Editör: TE Bilisim