Evden Eve Yemek 

Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleştirdiği “Bir Kap Bir Kalp” Projesini Trabzon’da da başarıyla icra eden Beşir Derneği, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine sıcak yemek taşıdı. Proje kapsamında evlerinde yemek pişiren bağışçıların bağışları Beşir gönüllülerince sefer tasları ile teslim alınarak iftar öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Böylece hem imkânı olmayan ailelere iftar vaktinde sıcak ev yemeği ulaştırıldı, hem de imkânı olan ailelerin evlerinde pişirdikleri yemeği paylaşmaları sağlandı.

Kumanya Ve Kahvaltılık 

Beşir Derneği Trabzon Temsilciliği, Trabzon’da her ay düzenli olarak kumanya yardımında bulunduğu 200 aileye yardımlarını Ramazan boyunca arttırarak sürdürdü. Ramazan süresince ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ve teslim eden Beşir Derneği, Ramazan sonrası içinde ailelere kahvaltılık tedarik etti. Yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, çikolata, salam ve reçelden oluşan kahvaltılık paketleri, bayram öncesinde gerçekleştirilen toplu dağıtım organizasyonu ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi. 

Bayramlık Kıyafet

Beşir Derneği Trabzon Temsilciliği, bayram öncesinde icra ettiği toplu dağıtım organizasyonu ile il genelinde düzenli yardımda bulunduğu ailelere mağazadan alışveriş yaparcasına bayramlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılama fırsatı tanıdı. Her aileye kumanya ve kahvaltılık paketlerinin ayrıca takdim edildiği organizasyonda ihtiyaç sahiplerinin mağazaya dönüştürülen Beşir Derneği Trabzon Temsilciliğinden ayakkabı, mont, kazak, pantolon, gömlek v.s. gibi bayramlık kıyafet ihtiyaçlarını en güzel şekilde temin etmeleri sağlandı. 

Et Yardımları Devam Etti

Beşir Derneği Trabzon Temsilciliği, ihtiyaç sahibi ailelere et yardımlarını da sürdürüyor. İhtiyaç sahibi ailelerin protein ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesi için et yardımlarına özel önem veren Beşir Derneği bu kapsamdaki çalışmalarını mübarek ramazan süresince de aksatmadan sürdürdü.  

Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, Beşir Derneği bağışçı ve gönüllülerine teşekkür etti. Beşir Derneği olarak tüm çalışmalarını gönüllülük esasıyla sürdürdüklerini belirten Bankoğlu, bağışçıların hayırlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti. Sadece Ramazanlarda değil, yıl boyunca insanların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çalıştıklarını kaydeden Bankoğlu, “Hayırlarını bizimle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran bağışçılarımız ile işlerinden, ailelerinden fedakarlık yaparak bu hizmetleri gerçekleştiren gönüllü kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Beşir Derneği olarak her yerde olduğu gibi Trabzon’umuzda da ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarını elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince giderebilmek için gece gündüz koşuşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim