6 Temmuz 2015’de başlayan restorasyon projesinin bitiş tarihi olarak 24 Kasım 2016 olarak görülüyor.
 
Ancak yapıda sıvanın dökülmesinin ardından alt tarafta ortaya çıkan pencereler projenin tahmini 1 yıl uzamasına neden oldu. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, “Sıva raspası yaptıktan sonra kapatılmış pencereler bulduk. O pencerelerden dolayı Koruma Kurulu revizyon istedi. Eski eser projeleri zaman alıyor. Projeler işlenerek yapılıyor. Pencerelerden dolayı yeni proje hazırlandı. Yeni proje için tekrar Koruma Kurulundan onay bekleniyor. Pencereleri açmak istiyoruz. O müdahale için proje revizyonu oldu.
 Dolayısıyla proje uzadı” dedi. 

Yapıda eski yapılan sıvanın dökülmesinin ardından yaklaşık 15 tane pencere bulunduğunu ifade eden Çalık, “Bir nevi bizim hazırladığımız proje bu nedenle boşa düştü. Ancak pencereler açıldıktan sonra ve binanın restorasyonu bittikten sonra ortaya çok güzel tarihi bir yapı çıkacak. 

Restorasyon sonrasında tarihi eser kendisini gösterecek. Proje çerçevesinde statik projelerde hazırlandı. Pencerelerin açılması yapı sağlığını nasıl etkileyecek ona göre analizler yapıldı. Kapsamlı ve bilimsel olarak ciddi alt yapısı olan bir çalışma yapıldı. Restorasyon muhtemelen 1 sene civarında süre alacak” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim