Akülü tekerlekli aracı ile dolaşırken kaza geçirdiği kazada ayağı kırıldığı için evden çıkamayan engelli Memduh Bayraktar’ı ziyaret eden Revi, Bayraktarın sorunlarını dinleyerek akülü aracının da yenileneceğinin sözünü verdi.  

Engelsiz bir yaşam için AK Parti olarak üzerlerine düşen sorumlulukları her zaman yerine getirdiklerini ifade eden Revi “ AK Parti iktidarıyla birlikte ülkemiz engelli vatandaşlarımıza yönelik seferberliğe başlamıştır. Birçok düzenleme ile engelli kardeşlerimize kolaylıklar sağlanmış ve engelli kardeşlerimizin sosyal hayat ile buluşması AK Parti iktidarıyla sağlanmıştır.” dedi. 

Yasalar Koruma Altında

2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engelli haklarının ve ayrıcalıklarının yasalarla koruma altına alındığını belirten Revi şunları söyledi: “ Hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmelerin yanı sıra, engellilerimizin toplumsal hayata katılmalarının gerekliliği ve onlara yönelik pozitif ayrımcılık konusunda büyük mesafeler aldık. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımının büyük ölçüde tamamlandı” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim