Memleketi Rize’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 24 Haziran seçimleri öncesinde yine büyük destek var.

16 Nisan halk oylamasında yüzde 75.6 ile yeni sisteme ‘evet’ oyu veren Rizeliler, 24 Haziran’da yeni bir rekor kırmaya hazırlandıklarını söylüyor. Evladına sahip çıkacaklarının altını çizen Rizeliler, seçim gecesi Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı olacağından emin.

Rize’nin 24 Haziran’a hazır olduğunu söyleyen eski AK Parti Rize İl Başkanı, yeni milletvekili aday adayı Muhammet Avcı, “Rize bunun alt yapısını referandumda yapmıştı. Seçim günü Rize referandumda desteklediği bu kararı yine destekleyerek kendi memleketinde Sayın Cumhurbaşkanımız’ın arkasında durarak yeni bir rekor kıracağını ümit ediyoruz” dedi.

Güçlü Bir Karşılığı Var

İttifaklara da değinen Avcı, “Cumhur İttifakı’nın Rize’de bir karşılığı var. Cumhurbaşkanımızın bir güveni, bir desteği var. MHP’li arkadaşlarımızla birlikte BBP’nin desteğiyle birlikte inşallah çok güçlü bir ittifak portresinin Rize’de çıkacağını bekliyoruz. Muharrem İnce’den daha orijinal bir Rizeli var. O Rizelinin bu memlekete kattıkları var. 15 yıldır bu memleketi başarıdan başarıya koşturmuş bir Rizeli varken eminim ki hemşerilerimiz başka bir Rizeliye ilgi duymayacaktır” diye konuştu.

İkinci Rizeli’nin Şansı Az

20 yaşındaki Pınar Pişör, “Benim oyum hizmetten yana. Hizmeti getiren kim Erdoğan ve AK Parti. Şöyle konuşmalara bakıyorum Erdoğan bir başka konuşuyor. Erdoğan’ın karşısında kimlerin olduğunu görüyoruz” dedi.

Oyunu Erdoğan ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacağını söyleyen Dursun Yıldız, “Şu an dünya Türkiye’nin üzerine geliyor. Demek ki Türkiye iyi yolda. Erdoğan ile çağ atladık ve atlamaya da devam edeceğiz. Cumhur İttifakı bizim burada tuttu. Bizim bir Rizelimiz var, ikinci Rizelinin şansının az olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. Oyunu Erdoğan’a vereceğini belirten Ahmet Kaya ise muhalefeti eleştirerek, “Bunları bir araya getiren bir başka güç var. O yüzden bunları yöneten güçlerin hesapları yine bozulacak. Erdoğan ilk turda seçilecek” şeklinde konuştu.

Alternatifi yok

Erdoğan’ın, baba ocağı Güneysu’da ise yüzde 95’in üzerinde bir oyla tekrar seçilmesi bekleniyor. Minibüs esnafından Ramazan İpek, hem cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekilliği seçimlerinde sandıkları patlatacaklarını söylüyor. Bir diğer minibüsçü Yusuf Er de, Erdoğan’ın alternatifinin olmadığını vurguluyor. Er, “Erdoğan girdiği bütün seçimleri kazanarak çıkmış. Demek ki vatandaş güveniyor. Erdoğan Rizeli olmasa bile oyumu verirdim ve vereceğim de” diye konuştu. Muharrem İnce’nin Rizeli çıkışlarını da değerlendiren Er, “Tayyip Erdoğan has Rizeli. Erdoğan’dan oy kapmak istiyor ama bizim burası evladına sahip çıkar” dedi. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a milletvekilliğinde ise oyunu MHP’den yana kullanacağını söyleyen Ömer Faruk Er ise “15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın yanında ve destekçisi Bahçeli oldu. Gizliden gizliye iş çevirenlerden olmadı. Cumhur İttifakı ile iki parti güçlerini birleştirdi. Bizim memleket de benimsedi” değerlendirmesinde bulundu. Hasan Karaali de seçimin ilk turda biteceğinden emin olduğunu belirtti.

Evladımıza yine sahip çıkacağız

Balıkçı İsmail Gültekin, “Reisimiz bayağı hizmet yaptı, görmemezlik edemeyiz. Sonuna kadar Reis, buradan bir sürpriz çıkmaz" dedi. İlk oyunu AK Parti'ye verdiğini ve tercihinin yine aynı olduğunu vurgulayan Davut Ertavlu, "Rize halkı Cumhur İttifakı’nın arkasında. Bu seçimde de evladına sahip çıkacak” şeklinde konuştu. Rize’nin Botanik Çay bahçesinde konuştuğumuz Tayyip Uzun ise “24 Haziran’da oyum Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na. İsmim Tayyip, adaşıma oy vermezsem olmaz. Rize bu seçimde de Erdoğan’ın yanında. CHP, SP, İP ve DP’nin vaatleri ilgimi çekmiyor” dedi.
 
Editör: TE Bilisim