Trabzon merkezli faaliyetini sürdüren Özgüneş Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Trabzon basınını ağırladı. Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesinde ki plazada basınla bir araya gelen Güneş, şirketin 33 yıldaki büyümesi hakkında bilgi verdi. Güneş, “Özgüneş ve Güntaş ailesi olarak Karadeniz Bölgesine hizmet veriyoruz. Trabzon, Giresun ve Ordu’da şubelerimiz var. Ayrıca Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerine hizmet sunmaktayız. Pilot bölgemiz de Trabzon’dur. Trabzon iş yaptığımız alanlara hep aynı mesafede ve ana merkez. İstişare yaparak Trabzon’a geldik. İyi ki de geldik” dedi.

2018 yılının değerlendirmesini yapan Güneş, “Ticarette 2018 yılını kısaca değerlendirirsek, 01.01.2018’de şirket personelimizle bir istişare yaptık ve bir hedef belirledik. Allah’ımıza çok şükür 31.12.2018 tarihinde sonucumuzu aldık. Bu sonuç kolay olmadı. Krizler ve devalüasyon oldu. Bunlar olacak. Krizlerde de bizim 35 senelik hayat tecrübemiz devreye geçti. Her zaman şunu söyleriz, hastalığa yakalandığın zaman öleceğiz diyemeyiz. Bu hastalıktan iyi olacağız diyeceksin. Bizim anlayışımızda bu yöndedir. 94-2001 ve 2018’leri yaşadık. O günlerde kriz daha şiddetliydi. Bugün aşırı bir kriz yok. Ben Halis Güneş olarak gidip bana kaynak veren firmalarla istişare yapıyoruz. İstanbul’da İSTOÇ’ta fabrikalarla istişare yaptık. Orada firmalara ülke hepimizin dedim. Bir adım siz geleceksiniz bir adım ben geleceğim diyerek istişaremizle 2018 yılını geçirdik. İstanbul’da ki fabrikalar da teşekkür etti ve Anadolu’ya büyük fabrikaların desteğini çektik” diye konuştu.

Büyük krizler atlattıklarını dile getiren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük devalüasyon dönemlerinde bile hiç kimseyi ekmeksiz bırakmamak için işten çıkarmadık. Ekip arkadaşlarımızı topladım ve biz bir aileyiz. Biz el arabasında yetiştik ve bugünlere geldik. Dükkanı kapatırsak hep birlikte kapatacağız, açarsak hep birlikte açacağız. Allah’a şükür o günleri öyle atlattık. Bugünü de böyle atlattık. Bizim burası istişare mekanizmamız. Biz istişareye çok önem veriyoruz. Allah’a şükür aldığımız kararlar berekete dönüşüyor. Satışlarımızı hiçbir zaman durdurmadı. İstişaremiz isabetli gidiyor. Rızkın onda dokuzu ticarette. Biz ekip arkadaşlarımız ve müşterilerimizle aile gibiyiz. Müşterilerimize de her zaman az al satacağın kadar al sattıkça al diyoruz. Bunlar da ticaretimize bereket katıyor.”

Trabzon sevdalısı olduğuna vurgu yapan Halis Güneş, “Benim sevdam Trabzon, benim sevdam bölgem, benim sevdam 10 bin tane müşterime kaynak bulmak, onlara kaynak sağlamak. Onların ödemelerini rahat bir şekilde sağlayabilmek. Firmalardan aldığımız kaynaklarla bölgemizde ticaretimiz canlanıyor. Senede 4 mevsim 4 defa satış etkinliğini burada yapıyoruz. Cumartesi-Pazar günleri burada satış etkinlikleri oluyor. Daha önceden Antalya’da yapılan bu etkinlikleri Trabzon’a getirdik. Cesaretli olalım, yürekli olalım, işimizi sevmeye, krizleri istişare ederek aşmaya gayret edersek iyi günlere gideceğiz. Her kriz bizlere hesapları kolaylaştırıyor. Krizlerde çok şeyler krizlerde öğrendim. Tedbir her zaman alınacak. Biz yarın bir şey olacakmış gibi hareket ederek dikkatli olmalıyız. İşin başarısı tatlı dil, güler yüzdür. Biz Özgüneş olarak aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ise, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti adına Güneş’e, plaket verdi.
Editör: TE Bilisim