Teröristlerin Tonya’daki mühimmat deposunu ihbar eden vatandaş olay anını anlattı

Olayın aslı şöyle. Ben gezmeyi, ormanlarda çıra etmeyi seven bir vatandaş olarak, eşim ve yeğenimle buraya geldim. İlerisi kar olduğu için çok ileriye geçemedim. Aracımı yolun kenarında bırakarak ormanın içine girdim. Ormanın içinde iki veya üç yüz metre yürüdük. Önümde bir saat buldum. Saatin yanında kumanda gibi bir şey gördüm. Ben bulduklarımı önce ormancıların düşürdüğünü zannettim. Bulduklarımı yerden aldım. Saate bağlı kablolar gördüm, saate bağlı cihazı gördüm. Bana ağır geldiler. Bomba şüphesiyle yerine bıraktım ve işimize devam ettik.” diye konuştu.

Olay Yerine Gittik…

Teröristlerin pusu kurabileceğini, bunu yetkililere ihbar etmek gerektiğini düşünen Beşel şöyle devam etti: 

“Sonra askerimize pusu kurulabilir diye şüphelendim.  PKK’nın da yaylalarda evleri açtığını ve faaliyetlerde bulunduğunu biliyordum. Konuyu ihbar edecek yeri bilmiyordum, gittim muhtarım ile paylaştım. Muhtarımda Tonya Emniyetindeki polis arkadaşımızı aradı. İstihbaratta olan arkadaş beni buldu. Olay yerine gittik. Olay yerinin koordinatlarını alıp gerekli birimlere haber verdi. Bir gün sonra sabahleyin beni aldılar, olay yerine götürdüler. Ben yine aynı gittiğim yoldan olay yeri olan bölgeye görevli arkadaşları götürdüm. Olay yerinde bıraktığım mühimmatları bulduk. Olay yerinde dışarıda sadece saatli bomba, kumandası ve bir adet de soğan çuvalı vardı. Geri kalanları Trabzon’dan gelen sivil istihbarattaki arkadaşlar kazarak çıkardılar.”

Haberlerden Rahatsız Oldum…

Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Beşel, “Basında çıkan haberlerde mühimmattı, yabanilerin, ayıların, çakalların eşerek çıkardığı söylendi bu bana biraz dokundu. Mühimmatı bulan ben, onları oradan gelip çıkaranlar görevli arkadaşlar. Böyle bir haberin yapılmasına üzüldüm. Görevli arkadaşlar mühimmatı oradan çıkardıktan sonra orada çok sayıda mühimmatın çıktığını söylediler. Böyle bir mühimmatı bulduğum için onurluyum, gururluyum. Böyle bir şeyi yine bulursam yine de haber vereceğim” dedi.
Editör: TE Bilisim