Köseoğlu, “Çatlak oranı 5’ten 7’ye, çürük oranı 3’ten 5’e çıkarıldı. Ödemeler de 15 günden 1 haftaya indirildi. Üretici sabretsin fiyat yükselecek” dedi.

Milletvekili Köseoğlu’nun ziyaretinden sonra Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alım kriterleriniyeniden revize etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yaptığı açıklamalara da değinen Milletvekili Köseoğlu, “Sayın Bakanımız da söyledi. TMO elde kalan bütün fındıkları alacak. TMO’nun vermiş olduğumuz taban fiyat 10-10,5 lira. Çürük oranı yüzde 3’tü, 5’e çıkartıldı. Çatlak oranı yüzde 2’ydi önce 5’e, şimdi 7’ye çıkartıldı. TMO’nun almış olduğu ortalama fiyat 9 lira 81 kuruş. Giresun fındığına 10,5 lira fiyat verilmişti. Fakat kalite çok yüksek olduğundan TMO onu da 10 lira 72 kuruşa aldı. Eskiden alımlardan sonra ödemeler 15 gün içerisinde olacaktı, TMO onu da şimdi 1 haftaya indirdi. Fındık üzerinden fırsatçılık yapmak isteyenlere meydan vermeyeceğiz.” dedi.

Bakan Fakıbaba’ya Teşekkür Etti

Köseoğlu, TMO’nun üreticinin elinde kalan bütün fındıkları almak için çaba göstereceğini belirterek, “Sayın Bakanımız Fakıbaba’ya açıklamalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Fındık üreticisi bu açıklama ile rahatlamıştır. TMO eliyle üreticinin elinde ne kadar fındık varsa hepsi alınacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. Üreticimiz biraz sabırlı olsun. Fındık fiyatı yükselecektir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim