Of devlet Hastanesi  Başhekimi  Op.Dr. Şaban Uysal yaptığı açıklamada, “Bölgemizin turizm merkezi olan Uzungöl’e gelen turistlerin sağlığı için 4 yıl önce yaz döneminde 7 gün süreyle başlattığımız semt polikliniği uygulamasına bu yılda devam edecek.
 
Bu polikliniğimiz: Of Devlet Hastanesi’ne bağlı olup 7 gün süre ile mesai saatleri içinde tüm yerli ve yabancı turistlere ve bölge halkımıza üst düzeyde Sağlık hizmeti vermekte olup acil ve poliklinik hizmetleri tercüman eşliğinde profesyonel bir sağlık ekibi ile verilmektedir. Branş uzmanının değerlendirmesi gereken hastalar uzman hekimlere danışılıp yerinde çözülmekte, gerekirse Of devlet Hastanesi yada diğer Kamu Hastanelerine 112 ambulans sistemi ile sevk edilmektedir” dedi.
 
Turizm İçin Önemli
 
Uysal açıklamasında şunları kaydetti, “Böylece hem hastaların sorunları çözülmekte hem de Sağlık Turizmi ve Turistin sağlığı konusunda katkıda bulunmuş olmaktayız. Sezon açılışını gerçekleştiren Trabzon İl Sağlık Müdürü yaptığı konuşmada: bölgemizin turizm cenneti olan Uzungöl’de özellikle yaz döneminde belirgin artan nüfus yoğunluğu nedeni ile Sağlık Hizmetleri için Uzungöl’e  112 İstasyonu, Aile Sağlığı Merkezi, Semt polikliniği ile çok yönlü sağlık hizmeti sunmaktayız.” Bu konuda çalışan tüm personelleri tebrik eden Uysal, “sezonu açtık ülkemizde en üst düzeyde sağlık hizmetleri yanında dünyanın göz bebeği Uzungöl’e gelen turistlerimize sağlık sektöründe de önde olduğumuzu göstereceğiz. Bölgemize Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Adnan RAMOĞLU
 
Editör: TE Bilisim