TORSAG Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Dur derneğin açılışında, “Türkiye’de parmakla gösterilecek kadar az olan Toplum Ruh sağlığı Dernekleri arasında Trabzon’umuzda ve bölgemizde, insanı değer bilerek toplumdaki yerini ve saygınlığını korumak amacını misyon edinerek kurumsallaşma adına vizyonunu her platformda duyurmak için tüm çalışmalarımızla ve üyelerimizle birlikte bir amaç doğrultusunda mücadele etmekteyiz. Derneğimizin toplumumuz adına geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Destek Verecek Çalışma Yapacak

Dernek; Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ile benzeri kuruluşlara ve kişilere destek vermek, alana yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak ve bu alana yönelik çalışmaları özendirmek, teşvik etmek ve eğitim etkinlikleri düzenlemek amacıyla hizmete açıldı. Kurucuları arasında Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri, danışan aileleri, sağlık personelleri ve sivil toplum çalışmalarına gönül vermiş kişiler yer alıyor. 

Derneğin Hedefleri

Derneği hedefleri arasında, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Projesine ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerine destek verecek çalışmalar yapmak, şizofreni ve bipolar bozukluk gibi ağır ruhsal hastalıklardan muzdarip bireylerin işlevselliğini artırarak onları topluma geri kazandırmak ve hastalıkla baş edebilecek donanım becerilerine sahip olmalarını sağlayarak hastane yatışlarını azaltmak yer alıyor.
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim