Başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlıkta Şiddet Yasası İstiyorum" temalı nöbet eylemi gerçekleştirdi. Burada açıklamalarda bulunan Trabzon Tabipler Odası Başkanı Ebru Sivri, “ Sabah işe gitmek için evden çıkıp, iş yerinde şifa vermek için çabaladığımız insanlar tarafından öldürülmeyi kabul etmiyoruz.  

Sağlık kurumlarında şiddetin kanıksanmasını, normalleştirilmesini kabul etmiyoruz. Sağlığı korumak, hayat vermek üzere kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında öldürülmesini kabul etmiyoruz.” Dedi. 

Mücadelemiz Devam Edecek

Sivri açıklamasında, “Biz hekimler ve sağlık çalışanları buna tahammül etmeyeceğiz! Bunu kabul etmeyeceğiz.  Sağlıkta Şiddet Yasası’nın hemen şimdi çıkarılmasını istiyoruz.

17 Ekim 2018 günü de tüm tabip odası başkanlarımızla “Türk Tabipleri Birliği’nin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi”ni kamuoyuyla paylaşmak; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere saat 10.00’da TTB’de buluşacağız. 

Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarımızın aklı ve yüreği hekimlerin üstündedir. Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına yönelen şiddet insanlık ve hekimlik değerlerine yönelmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim