Trabzon’da trafiğin sıkıştığı en önemli noktalardan biri olan Kaşüstü Kavşağında çalışmalar devam ediyor. İlk olarak Köprülü Kavşak olarak düşünülen, ardından kamuoyundan gelen yoğun baskılar sonrasında Dalçık yapılmasına karar verilen kavşakta Fore Kazık aşaması bitmek üzere. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, projenin ilk olarak köprülü kavşak olarak hazırlandığına dikkat çekerek, “Ama biz ilçe belediyesi olarak köprülü kavşağın uygun olmayacağını, Yomra’mıza ilçemize yakışmayacağını, Kaşüstü’ne yakışır bir proje uygulanması gerektiğini söyledik. Daha sonra bu isteğimizde haklı olduğumuzu Karayolları yetkilileri de kabul etti” diye konuştu. 

Köprülü Ve Dalçık Arasında 115 Milyonluk Fark 

Köprülü ile Dalçık arasında ki maddi farkın büyük olduğuna dikkat çeken Sağıroğlu, “Özel olarak yapılan uygulamadır. Yaklaşık 35 milyona ihale edilmiş, dalcık olarak ihale edilen miktar 150 milyon TL’dir. Arada 115 milyonluk bir fark söz konusu. Olması da çok kolay değildir. Ama Allah razı olsun, bizim taleplerimizi kırmadılar şuan da çalışmalarımızı sıkı şekilde devam ediyor. Türkiye’de o Fore kazık makinesinden 3 tane var. 2 tanesi şuan da Kaşüstü Mahallemizde görev yapıyor. O yapılan Fore Kazık uygulaması panel Fore kazıktır.  Şuna da mevcut Kaşüstü Belediye Hizmet Binamızın önüne ulaşmak üzereyiz. Önümüzde ki hafta karşı tarafta çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
3 Ayrı Noktadan Giriş Ve Çıkış

Fore Kazık uygulamasının tamamlandıktan sonra kazı çalışmalarına başlanacağını kaydeden Sağıroğlu, “Her iki Fore kazık uygulaması tamamlandığı kazıya gireceğiz. Kazıya girildiğinde göreceksiniz ki bütün duvar çalışması yapılmıştır. Hem de diyafram duvardır. Su geçirmezdir. Aynı zamanda suların toplanmak suretiyle drenaj suretiyle alt kottan deniz kotuna ulaştırmayı hedefliyoruz. Zil deresi ile ilgili 2 katlı aktarma usulüyle çalışma yapılıyor. 1200 metre civarında tüp dalma söz konusu. 3 ayrı noktadan giriş ve çıkışları dağıtıyoruz. Kaşüstü’ne çok orjinal bir bulvar geliyor. Bu yatırımın bir şaheser olacağı inancındayız. Geçmişte bunu değerlendirdiğimizde tek noktadan trafiğin akış ve çıkışı söz konusu. Şimdi 3 ayrı noktadan söz konusu. Her hangi bir sıkışıklık yaşanmayacak.   Ağustos sonunda tüpün açılmasını hesap ediyoruz. Onun için ilgili firmalarla beraber gece gündüz demeden 24 saat çalışıyoruz. İnşallah 8’inci ayın (Ağustos) sonunda tüpü açtığımız takdirde trafik yoğunluğunun olmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim