Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Trabzon’da Ak Parti 6. Olağan Kongresinde bir kez daha duyurduğu Trabzon – Erzincan Demiryolu Projesiyle ilgili Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.  Trabzon – Erzincan Demiryolunun şuanda çok önemli bir aşamaya geldiğini ifade eden Yaylalı, demiryolunun kente katacaklarının şimdiden planlanması gerektiğine dikkat çekti.  

Samsun – Sarp Demiryolu Olur...  

Bu noktada Trabzon’un Demiryoluna hazır olması için şimdiden çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade eden Yaylalı, bu projeyi alternatif olarak gösterilen Samsun – Sarp Demiryolu için ise, “Demiryolunu biz yük taşımacılığı dışında eğer yolucu taşımacılığı için düşünüyorsak, şu Samsun Sarp’ı gelin beraber başlayalım. Biz hafif raylı sistemlerimizi kombine bir proje yapalım, her kent kendi hafif raylı sistemini yapsın zaten raylı sistem gelmiş olacak. Bu kadar bastırmanın bir anlamı yok. Samsun – Sarp’ı aman Trabzon – Erzincan olmasın, buranın alternatif olsun demek doğru değil” dedi.
 
 Hazır Değiliz 

Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Trabzon – Erzincan Demiryolu Platformu üyeleri arasında yer alan Mustafa Yaylalı, 61saat’e dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Trabzon ticaretinin Trabzon – Erzincan Demiryolu ile çok önemli bir aşama kat edeceğine dikkat çeken Yaylalı, “ Trabzon Erzincan demiryolu şuanda çok önemli bir aşamaya geldi. Bunun kente katacaklarını şimdiden planlamamız lazım. Trabzon – Erzincan Demiryolu ile Trabzon ticareti çok önemli bir aşama kat edecek. Biz buna plan olarak ne kadar hazırız? Hazır değiliz!  Trabzon’un bir limanı var, bu limanın kapasitesini kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Liman gerisi buna göre planlanmış mı değil.. Demiryolu bağlandığı zaman limana mutlaka gelecek.. Arsin Yatırım Adası yapılıyor, demiryolunun oraya mutlaka bağlanması lazım.  İkisi beraber kent ticaretini öyle bir noktaya getirebilir ki, ticari açıdan Trabzon tarihten gelen öneminin çok üzerine çıkabilir.  Trabzon, çok önemli bir fırsat kapısına gelmiş ve acaba diye bekleyen bir kent” dedi.
 

Editör: TE Bilisim