Yomra Belediyesi ve Varlıbaş Holding tarafından yapılacak Sanayi Sitesinin tanıtım toplantısına Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Devlet Eski Bakanı Eyüp Aşık ile çok sayıda bürokrat ve iş adamı katıldı.  Tanıtım toplantısı öncesinde salona girişte iş adamları projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bereket Getirecek

Açılış konuşmasını yapan Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Hiç bir zaman doğduğumuz topraklarda ilişkimizi koparmadan, memleketimizi unutmadan ne yapabileceğimizi düşünerek, bir şeyler yapmaya çalıştık. Şimdi kısmet oldu. Büyük gayretle sahip olduğumuz bu arsada Trabzon’umuza değer katacak, ekmek kapısı olacak, istihdam sağlayacak, bereket getirecek, huzur getirecek ve konsepti ile çok tenkit edilen yüksek yapılar yerine yatay yapılar oluşturan tarzıyla büyük takdir alacak. Biz her zaman yaptığımız işi en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olduk. Buradan mülk sahibi olacak insanlar büyük fırsatla karşı karşıya. Bu Trabzon için büyük nimet” dedi. 



2019’da Anahtar Teslim 

Başkan Sağıroğlu ise, “Bugün Yomra’mız için önemli bir gün. Biz marka ilçe olma yolunda emin adımlarla devam ediyoruz. Bunu turizm, eğitim sektörü ile ilçe olarak devletimizden alınacak bütün yatırımları aldık. Ama bir şeyi alamadık. Sanayi Sitesi eksikliğimiz vardı. Diğer sanayi konseptlerinden farklı modern bir konsept Yomra’mıza kazandırıyoruz. 2019 yılının sonuna kadar proje anahtar teslim olarak bitirilecek. Bu yatırım ilçemiz ve bölgemize istihdam yönünden katkı sağlayacak. Trabzon’dan da buraya esnaf ve sanatkarlarımız sıcak bakıyor. Ben faydalı yatırım olacağı inancındayım. Onun için buna heyecan duymaktayım. Biz belediye başkanı arkadaşlarımıza, Yomra Belediyesi olarak esnaf ve sanatkarlarımızın emrindeyiz” diye konuştu. 

İstihdama Katkı Sağlayacak

Başkan Ahmet Metin Genç, “Bu Trabzon adına çok önemli bir yatırımdır. Bu şehirde belediye başkanlığı yapan bir kişi olarak ekonomisini de düşünmemiz gereken başkanlar olarak, istihdamı da düşünmemiz lazım. Şehrimizin ekonomisine çok çok ciddi manada katkı sağlayacak yatırım olarak görüyorum.  Büyük Sanayi Sitemizden sanayi esnafımız var. 471 adet esnafımız var. Münferiden her birini ziyaret ettiğimde onların çok zor şartlarda çalıştığını tespit ettim. Bu projeyi gördüğümde onlar adına da mutluluk verici. İşe artık profesyonel bakmak lazım. Şehrimiz bu yatırımları alarak, sanayi konusunda geri kalan Trabzon’un artık adımlar atması gerektiğini düşünüyorum.  Bu yatırımın her bir önderlik hem de örneklik olacağını düşünüyorum” dedi. 



Varlıbaş AVM Yenilenecek

Proje hakkında kapsamlı bilgiyi ise Varlıbaş Holding Genel Müdürü Erdinç Varlıbaş verdi... Erdinç Varlıbaş, “Bizim deklare edeceğimiz fiyatlar 100 bin TL ile 700 bin TL arasında büyüklüklerine göre değişiyor... Bu fiyatlar KDV dahil... Cuma gününe kadar Trabzonlu yatırımcılara özel kampanyalarımız var” dedi.  Erdinç Varlıbaş, Atapark’ta ki Varlıbaş AVM ile ilgili yeni gelişmeleri de paylaşarak, “Alışveriş merkezinin yenileme çalışmaları yapılıyor. 2-3 ay sonra tekrar bir araya geleceğiz. Orası şehir merkezinin güzel bir cazibe merkezi haline döneceğine inanıyorum. Var olan konumu ve bazı eksiklikleri vardı. Uluslararası firmayla ciddi şekilde çalışıyoruz. Bu şehirde yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz” dedi.
Atakan TOK 
Editör: TE Bilisim