Alınan bilgiye göre, otomobille İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İl Başkanlığının yakınlarına gelen ve alkollü olduğu tespit edilen Mustafa Ö. av tüfeği ile havaya rastgele ateş etti.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Mustafa Ö'yü gözaltına alırken, av tüfeğine de el koydu.

Mustafa Ö'nün caddedeki bir iş yerine silahlı saldırıda bulunduğu ihtimali üzerinde duran ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda, tüfekten çıkan saçmalardan bazılarının AK Parti İl Başkanlığının tabelası ile camına isabet ettiği belirlendi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ile Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, polis ekiplerinden bilgi aldı.
 Olaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Doğanay, olayın AK Parti ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

 Olay hakkında polis ekiplerinden aldığı ilk bilgileri basın mensupları ile paylaşan Nurettin Doğanay, "Olayın gelişme şekli şu; 200 promilin üzerinde alkollü ve kolundan engelli bir vatandaş, dışarıda bir yerde ciddi manada alkol almış. Alkol aldıktan sonra buraya arabası ile geliyor ve havaya 5-6 el ateş açmış. Bu sırada tüfekle attığı kurşunlardan bir tanesi partimizin tabelasına ve oradaki cama isabet etmiş. Buradaki saldırı AK Parti'ye yapılmış olan bir saldırı değil. 

Tamamıyla vatandaşın, olayı gerçekleştiren kişinin alkollü olmasından dolayı kaynaklanan bir durum var ortada. AK Parti'ye yönelik bir saldırı değil." diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim