Usta, “Ortahisar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin genel kurulu ile ilgili Ticaret Bakanlığı, gönderdiği yazıda 21.10.2018 tarihindeki genel kurulun seçimli yapılmasını bildirmesine rağmen kooperatif yönetimi delegelere mesaj çekerek genel kurulda seçim olmayacağını söylüyor. Kooperarif yönetimi şahsi çıkarları ve koltuk sevdası uğruna bakanlığın bu talimatını yok sayıyor ve seçim olmayacağını iddia ediyor, delegeleri yanlış yönlendiriyor.

Seçim Maddesi İlave Edildi

Esnafımızla birlikte yapılan başvuru ve bakanlığımızın destekleri ile 21.10.2018 tarihindeki genel kurula seçim maddesi ilave edilmiştir. Ticaret Bakanlığının kararı doğrultusunda 21.10.2018 tarihindeki genel kurul, seçimli genel kurul olacaktır. Bakanlık yetkilileri bu kararı resmi yazı ile ilgili kurumlara bildirdi. 

Delegeyi Kandırıyorlar

Fakat mevcut kooperatif başkanı, Ticaret Bakanlığının kararını hiçe sayarak asılsız olarak delegelere genel kurulda seçim olmayacağını söylüyor ve delegeyi yanlış yönlendiriyor. Bu yanlış bilgiye esnafımız itibar etmesin.

Koltuk Sevdası Var

Esnafımıza hizmet için kurulan Ortahisar Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin mevcut yönetimi, yapılması gereken seçimli kongreyi, koltuk sevdalısı insanlar yüzünden gerçekleştiremez ve kanun tanımaz hale gelmiştir.

Kişisel Çıkarları İçin Esnafı Yok Sayıyorlar

Ortahisar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz, esnafımıza destek amacıyla kurulmuştur. Ama bugün baktığımızda kooperatif kredi kullandıramaz hale geldi. Kişisel çıkarları uğruna kooperatifimizi bitirdiler. Kooperatifin şu anda bakanlığın talimatlarına uymuyor. Kural tanımayan böyle bir yönetim anlayışının esnafa nasıl bir faydası olabilir. 

Esnafı Bankaya İtiyorlar

Seçimli genel kurul olmadığı sürece, bakanlık kooperatife kredi dahi kullandıramayacak. Kooperatifi işlemez hale getiren yönetim şoför esnafımızı da bankalara itmektedirler. Bu koltuk işgalinin son bulması için Ortahisar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin delegelerini 21.10.2018 tarihinde Uzunkum Otelde saat 11:00’de gerçekleşecek genel kurula beklemekteyiz.”
Editör: TE Bilisim