Toplantıya; Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş, iş adamları ve çok sayıda kişi katıldı. Ekonomi Bakanlığı ve Türk Eximbank temsilcilerinin katıldığı toplantıda DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan açıklamalarda bulundu. Gürdoğan yaptığı açıklamada; “İhracat Ülkemiz için en önem verdiğimiz ekonomik aktivite. Çünkü ihracat arttığında Ülkemiz zenginleşmekte, büyüme oranımız artmakta ve istihdam sorunu çözülmekte neticede halkın yani birey olarak hepimizin refahı artmaktadır. Bundan dolayı Bakanlığımız, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Bölgesel olarak da Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak ihracatımızın artması için tüm imkanları seferber etmiş bulunmaktayız” dedi. 

Her Türlü Desteğe Hazırız

Gürdoğan yaptığı açıklamada her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek; “Yoğun rekabet ortamının yaşandığı uluslararası piyasalarda rekabetçi olabilmek, rakip ülkelerin önüne geçebilmek için bu destek mekanizmaları hem yatırımda ve hem de ihracatta ihracatçımıza çok önemli katkılar sağlamaktadır. 

Mal ihraç eden ihracatçılarımız yanında döviz kazandırıcı faaliyetler olarak gerek yazılım sektörü için ve gerekse eğitim ve sağlık kuruluşlarımız için yine ihracat olarak kabul ettiğimiz yurtdışına yönelik faaliyetlerine çok önemli destekler verilmektedir. Bu desteklerin siz firmalarımız ve ihracatçılarımızca etkin kullanılması ile ihracatımızda sıçrama yaşanacak, ihracat artışımız ile Ülkemizin cari açık ve istihdam sorununa olumlu yönde katkı sağlanmış olunacaktır. 

Bu destek uygulamalarının kullanımında Birliğimiz sizlere her türlü destek ve yardımı vermeye her zaman hazırdır, tüm imkanlarımızı sizler için seferber etmeye hazırız.  İhracat artışımızı sürdürülebilir kılmak ve 2023 yılı için 500 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşabilmek adına ihracatçı sayımızı ve ihracat yapan firmalarımızın kapasite ve rekabet imkanlarını artırmamız gerekmektedir. Bunun için bu destekler sizler için destek görevini görerek uluslararası pazarlarda gücünüze güç katacaktır” diye konuştu. 

Toplantıda, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığını temsilen Jülide Çermikli, “İhracatta Sağlanan Destek Programları”, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ahmet Burak Eren “Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi”, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Varışlı “Yatırım Teşvikleri” ve Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları Yöneticisi İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları Pazarlama Yöneticisi Yakup Yıldız ve Uzman Nilay Sayar ise “Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları” konulu sunumlar yaptı. Toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

SONAY ÇALUK 
 
Editör: TE Bilisim