‘Ölüm Allah'ın emri de şu ayrılık olmasaydı...’

Şehit Uğur Korkmaz, 1 hafta önce sosyal paylaşım sitesinde ‘Ölüm Allah'ın emri de şu ayrılık olmasaydı...’ türküsünü söylediği videoyu paylaşmıştı.

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan İstihkam Er Uğur Korkmaz'ın Rize'deki babaevine acı haber ulaştı.  Şehidin Tophane Mahallesi Irmak Sokak'taki evine gelen Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Garnizon Komutan Vekili Albay İbrahim Akgün, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Müftüsü İsmail Yalçın ve beraberindekiler, sağlık ekipleri ile birlikte baba Yılmaz ve anne Nesrin Korkmaz'a acı haberi verdi. 
Acı haberi alan aile yakınları ve komşuları da şehidin evinin önünde toplandı. Polis memurları tarafından şehidin evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Şeker hastası olduğu öğrenilen anne Nesrin Korkmaz fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Şehit annesinin ambulansa binerken "Oğlum, annen kurban olsun sana" diyerek gözyaşı döktü. 21 yaşındaki şehidin 3 kardeşi bulunduğu ve 1 Temmuz 2017 tarihinde terhis olacağı öğrenildi.  Şehit Korkmaz'ın cenazesi bugün Rize’de toprağa verilecek.

Ordu’ya Şehit Ateşi

Öte yandan Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampusunda bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan askerlerin ve öğrencilerin olduğu halk otobüsüne terör örgütü tarafından bombalı terör saldırısı gerçekleştirildi. Silahsız askerlere yönelik yapılan ve 14 askerin şehit olduğu 56 kişinin de yaralandığı terör eyleminde şehit olan askerlerden birinin de Korgan İlçesi Yenipınar Mahallesi nüfusuna kayıtlı Raşit Yücel olduğu bildirildi. Alınan bilgilere göre; Ordu’dan Kocaeli’ne göç ettiği öğrenilen er Raşit Yücel'in şehit olduğu haberi ikamet ettikleri Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ndeki ailesine yetkililer tarafından acı haber bildirildi. Acı haberi çalıştığı fabrikadan alınarak bildirilen şehit annesi Şükran Yücel fenalık geçirirken, Tır şoförü olan şehit babası Ferit Yücel'in Macaristan'da olduğu ve acı haberin ardından Türkiye’ye gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

Annesi Eline Kına Yakarak Uğurlamıştı

Askere gitmeden önce annesi tarafından asker kınası yakılan Ordulu er Raşit Yücel’in cenazesi bu akşam Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ne götürüleceği ve yarın burada yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.
 
Editör: TE Bilisim