Öğretmenevinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Öğretmenevi Müdürü Yusuf Sever, kurumlarında farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenlemek istediklerini ve bu vesile ile tüm şehitleri anmak istediklerini söyledi.

Şehitlik mertebesinin önemini verdiği örneklerle anlatan Sever, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın yanı sıra PKK ile mücadele ederken şehit olan askerler, polis ve öğretmenlerimizi anmak için buradayız." dedi. Programda katılımcılara, şehit olan öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlatılan sinevizyon gösterisi ile 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlar ve Afrin'i kontrol altına alan Mehmetçiklerin de görüntüleri izlettirildi.

Daha sonra vaiz Zeki Güven tarafından "Şehadet nedir?" konulu konferans verildi. Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Talha Bedir Karabina ve Mehmet Emin Akyüz tarafından da şiirler okundu. Programa, okul müdürleri, emekli öğretmenler ve davetliler katıldı.

Editör: TE Bilisim