Bayram namazının kılınmasının ardından Vali Yavuz, beraberinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilk olarak Ortahisar ilçesindeki şehitliği ziyaret etti.
Şehit aileleriyle burada yakından ilgilenen ve Kurban Bayramları'nı kutlayan Vali Yavuz, daha sonra şehit mezarlıklarına karanfil bıraktı.

Programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Vali Yavuz, daha sonra Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı ve Trabzon Deniz Komutanlığını da ziyaret ederek, askerlerle bayramlaştı.

İl Jandarma Komutanlığındaki askerlerle de bir araya gelen Vali Yavuz, ardından İl Emniyet Müdürlüğündeki polislerle bayramlaştı.

Vali Yavuz bayramlaşma proğramına, Fatih Devlet Hastanesi, 112 Acil Çağrı Komuta Merkezi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Bahçecik Sevgi Evleri, Köşk Huzurevi ve Çamlık Huzurevini ziyaret ederek devam edecek.

Rize’de Bayram Coşkusu
 
Kurban Bayramı namazını Sahil Cami’nde kılan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, namazın ardından camide bulunan cemaatin oluşturmuş olduğu halkaya katılarak vatandaşlarla bayramlaştı.
 
Rize Sahil Cami’nde tekbirler ve dualar eşliğinde eda edilen kurban bayramı namazına Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte katılan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, vatandaşlarla bayramlaşarak camiye gelen çocuklara yakın ilgi gösterdi.
 
 Cami çıkışı etrafta bulunan vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Kasap, gün içerisindeki ilk bayramlaşma programını sonlandırdı. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik eden Başkan Kasap, Rize için geleneksel hale gelen bayramlaşma töreninin 22 Ağustos Çarşamba günü ( yarın ) saat:13:00’te sahil dolgu alanı kültür park salonu yanında Rize Belediyesi’nin kurmuş olduğu bayramlaşma çadırında yapılacağını ifade ederek, tüm vatandaşlarımızı bayramlaşmaya beklediklerini ifade etti.
 

Editör: TE Bilisim