Tam ümidini kesmişken Ortahisar belediyesinden aranan Şen parasının bulunduğu haberini alınca soluğu belediyede aldı.  Parayı 1100 lira emekli maaşı alan ve Kalkınma mahallesindeki camide tuvaletlerinin temizliğini yapan Şeref Aydın bulmuştu.  Aydın “Sabah saatlerinde camiye giderken yerde bir deste kağıt gördüm. Şans oyunları kağıdına benzettiğim için dikkatimi çekmedi. 

Tekrar dönüp baktığımda bir deste paranın yerdeydi. İnceledim acaba sahte para mı diye. Kalbim acıdı, kaybeden kimbilir ne kadar üzülmüştür dedim. Kimbilir kimin ihtiyacıdır, hastası mı vardır, borcu mu vardır diye düşündüm. Parayı kim alırsa alsın hayır etmezdi. Anonsu da duymadım. Ben de para buldum diye anons yaptırmaya geldim. Görevli bayan gözyaşlarını tutamadı. Bir vatandaşın parasını kaybettiğini miktarın aynı olduğunu söyledi. Çok mutluyum. Çocuklarıma bu güne kadar hiç haram lokma yedirmedim.  Böyle mübarek bir günde üzerime düşeni yaptım” dedi. 

Şeref Aydın 5 çocuk babası. En büyük oğlu Üniversitede okuyor. Hamallık yaparak geçimini sağlıyordu, ancak bacağından menüsküs ameliyatı oldu. Şimdi kalkınma mahallesindeki camide lavaboları temizleyen kardeşine yardım ediyor.  En acı olan da 52 yaşındaki Şeref Aydın’ın cebinde parayı bulduğunda sadece 6 liranın olması.
Birol SANCAK
 
Editör: TE Bilisim