Tiyatro Zinos’un Başkanı İbrahim Kavazoğlu çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Kavazoğlu, “ Tiyatro Zinos; insan ruhunun derinliklerinden gelen, psikotik bir zihin karmaşasının ürünü “Ses”leri, sinir bozacak kadar sade diyaloglarla sahneye taşıdı. Çok ağır gelen acının, kendine zarar vermenin, intihara dair düşüncelerin ve klinik depresyonun işlendiği  oyunumuz, psikolojik açıdan zorlu ve gerçek bir karakterin yalın, derin ve mazoşist duygularını anlatıyor. Karakterimiz çok derin bir yaşama sancısı ve ölüm arzusuyla bize “Ses”leniyor” dedi.

Gençlerimize Yardımcı Oluyor

Kavazoğlu açıklamasında “Ses” isimli oyunla ilgili bilgi vererek şunları kaydetti, “Bir kültür ve sanat şehri olan Trabzon’umuzda gençleri sanatsal etkinliklere katarak onların tiyatral birikimlerini artırmalarına, beceri kazanmalarına, yeteneklerini geliştirmelerine ve meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz.

 Açtığımız tiyatro kurslarından geçen 276 kişi arasından seçilen ve oyunlarımızda görev alan yedi arkadaşımız şu anda çeşitli üniversitelerin oyunculuk bölümlerinde öğrenim görüyorlar. Türk Tiyatrosuna bu arkadaşlarımızı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor ve bu durum bizim çalışma azmimizi kamçılıyor. 

Trabzon’da bizim gibi tiyatro yapan ve çok güzel oyunlar sergileyen topluluklar da var. Trabzonluların bizi destekledikleri gibi onları da desteklemelerini istiyoruz. Çünkü onlar da çok zor koşullarda tiyatro yapıyorlar. Çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına, Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız.”
Editör: TE Bilisim