Bu fotoğraf karesi ise Giresun merkez Sultan Selim Mahallesi’nde kaydedildi. Kızılay Giresun Şubesi’nin gıda ve ayakkabı yardım paketi dağıtacağını duyan çoğunluğu Afganistan uyruklu mülteci Kızılay önünde kuyruklar oluşturdu, oda yetmedi merdivenlerde yığılmaya başladı.
 
Çocuklar Kalabalıkta Ezilme Tehlikesi Geçirdi
 
Çoluk çocuk, genç ihtiyar Afganistanlı vatandaşlar Kızılay önünde yardım alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yardımı alan merdivende oluşan kalabalıkta ezilerek zor geçiş yaparken her zamanki olan yine çocuklara oldu. Ezilme tehlikesi geçiren çocuklar bir yana yardım sözlü tartışmalarda dikkatlerden kaçmadı.

Kızılay Giresun Şube Başkanı Murat Cansız:  “Kızılayımız her yıl binlerce aileyi sevindiriyor, mağdur ailelere destek oluyor. Ülkemiz vatandaşına yani Türk vatandaşlarımıza zaten rutin yardımlarımız devam ediyor. Bu yılda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ilimize sığınan Suriyeli, Afganistanlı aileleri de unutmadık ve onların acılarını, yoksulluklarını bir nebze de olsa unutturmak istedik. Büyüklerimiz, ‘Mal, gurbette vatandır. Fakirlik vatanda gurbettir. Bir kimse fakirse, nerede olursa olsun gariptir’ buyuruyor. Bizde ülkemizde garip olan Afganistanlı mültecilere elimizden geldiğince gıda ve ayakkabı yardımında bulunmaya çalıştık. İnşallah faydamız olmuştur" dedi.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim