Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenleri ve Rize Dernekler İl Müdürlüğü'nün destekleriyle yapılan çalıştay, Rize Ticaret Borsası binasında yapıldı. Çalıştaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve dernek yöneticileri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Saklı koordinasyonunda gerçekleşen çalıştayda, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, Rize’de sivil toplum kuruluşlarının sorunları ve çözüm önerileri, Rize sivil toplum kuruluşlarının ortaklık kültürü, Rize’ye değer katacak yenilikçi fikirler, sivil toplum kuruluşlarının sürekliliği ve projelerde sürdürülebilirlik konuları değerlendirdi. İki oturum olarak düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda dört konu başlığı için katılımcılar fikirlerini yazılı olarak sunarken, ikinci oturumda, masada belirlenen konu üzerinde sözel ifadelerle değerlendirmelerde bulunuldu.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform Koordinatörü Vatan Karakaş, “Rize’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları olarak pek çok alanda programlar yapıyoruz. Bu etkinlikleri icra ederken çeşitli konularda sorunlar yaşamaktayız. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diyerek bu çalıştayı düzenlemenin bir ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Platformumuz olarak çalıştay düzenleme kararı aldık. Rize’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak fikirlerimizi sorunlarımızı aynı masa etrafında konuşabilmek ve ortak akıl oluşturabilmek için burada toplandık. Bu yoğun katılımı görmekten oldukça mutlu olduğumu ifade eder hepinize teşekkür ederim’’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim