Bilindiği gibi imarda yol görülen ancak şahıs tapusunda bulunan yolun, arazi sahibi tarafından toprak dökülerek kapatılmasından dolayı 80 konutta yaşayan 500 kişi mağdur olmuştu.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan site sakinlerini ziyaret eden Örs burada site sakinlerini dinledi, sorun ile ilgili bilgi aldı. 

Örs, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben Trabzon milletvekiliyim, Trabzon’daki sorunlara kayıtsız kalamam. 

Seçildiğimde sadece İYİ Partililerin değil, tüm Trabzon’un milletvekili olacağımı söylemiştim. Amacım Trabzon’a, Trabzonluya hizmet etmek. Vatandaşın her talebi benim için önemli.  Burada yaşayan mahalle sakinleri mail yoluyla problemi  bana bildirmişlerdi. Bugün sorunu yerinde görmek ve mağdurları dinlemek için buradayım. Burada 80 konut ve bu konutlarda ikamet eden sakinler var. Bu siteye  giden yol kapatılmış vaziyette. Bu sitede oturanlar mağdur. Yakıt gelemediği için ısınma problemi var, çocukların okul servisleri buraya giremiyor. Allah göstermesin bir yangın olsa itfaiye giremeyecek, hasta olsa ambulans geçemeyecek. 

Bu site daha önce ruhsatı verilen, yapı kullanması olan bir site. İmarda yapılan değişikliklerle önceden yol olarak ayrılan yer, yol statüsünden çıkarılmış, şahsın mülkü haline dönüşmüş.  Problemin çözülmesi için bir an önce kamulaştırılmanın yapılması lazım. Belediye yetkililerine sesleniyorum. Buradaki problemi bir an önce çözüme kavuşturun. Vatandaşın mağduriyetini giderin. Halkın isteklerine, haklı taleplerine kulak tıkamayın.” dedi.
Site sakinleri, İYİ Parti Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün mahallelerine gelip, sorunlarını dinlemesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek “Vekilimize teşekkür ediyoruz. Mail yoluyla ilettiğimiz sorunumuz üzerine, buraya geldi, bizlerin yanında oldu.” dediler.
 
Editör: TE Bilisim