KTÜ  Öğrenci Konseyi Başkanlığı çatısı altında ilk defa bir araya gelen öğrenci kulüpleri üniversitede yaşadıkları sorunları tartışarak çözüm yolladı aradı. KTÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen 1. Öğrenci Kulüpleri Çalıştayı ilk olması dolayısıyla kulüp başkanları ve öğrencilerin büyük takdirini topladı. 

Çalıştay için Zigana Yörük Çadırında bir araya gelen Öğrenci Kulüp Başkanları akşam yemeğinin ardından uzun soluklu bir toplantı gerçekleştirdi. KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Öğrenci Toplulukları temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda fakülte, bölüm ve kulüpler hakkındaki soru, sorun, şikâyet ve önerileri dinledikten sonra dönem içerisinde yerel ve ulusal bazda müşterek yapılabilecek program ve projeler üzerinde hakkında bilgilendirme yaptı.

“Birlikten kuvvet doğar”

Çok sayıda Öğrenci Kulüp Başkanı’nın katıldığı çalıştayda katılımcılara Öğrenci Konseyi’nin görev, sorumluluk ve projeleri anlatıldıktan sonra öğrenci ve öğrenci kulüplerinin genel sorun/çözümleri üzerine fikir alışverişi yapıldı. 

Gerçekleştirilen çalıştayda konuşma yapan KTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Recep ÇOLAK Öğrenci Konseyi olarak üniversitenin sorunlarının çözümü noktasında aktif çalışmalar yaptıklarını belirterek “Bizler üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın problemlerini araştırıp raporlayıp anında çözüm yollarını arıyoruz.” dedi.  Öğrenci temsilcilerinin ve kulüplerinin bir araya gelerek daha faydalı olabileceklerinin altını çizen Çolak “Birlikten kuvvet doğar. 

Üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bugün burada hep beraber sorunlarımızın çözümü noktasında bir araya geldik. Bir araya gelmek sorunların çözümünde önemli bir mesafe almaktır. İşte biz bunu birlikte gerçekleştirdik. 

Bu da gösteriyor ki artık sorunlarımızın çözülmesi daha kolay olacak. Bu birlik toplantılarımızı, çalıştaylarımızı sürekli hale getirerek bütün öğrenci arkadaşlarımıza ulaşacağız. Onların sesi olup sorunları birlikte aşacağız. Güzel işleri ve başarıları da birlikte paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

 Çolak, öğrenciyi ilgilendiren her alanda görüş, istek ve önerileri değerlendirip, yönetim organlarına iletip, bunların çözüme dair takibini yaparak gençliğin katılımını artırıcı proje ve çalışmalarla KTÜ’de eğitim ve yaşam kalitesini kalıcı olarak arttırmak istediklerini vurguladı. Çalıştayın sonunda ise katılımcı Öğrenci Kulüp Başkanlarına, Zigana Yörük Çadırı İşletme Sahibi Turan Pervanlar tarafından çeşitli yöresel hediyeler verildi.

Fatih YILMAZ
 
Editör: TE Bilisim