Birinci ‘Yayla, fındık, tütün, hayvancılık, ulaşım, işsizlik, kıyı şeridinin yok olması, çarpık kentleşme, alt yapı” gibi konuları genel merkeze iletti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan bu sorunları meclise iletti. 

Adan Meclise verdiği soru önergesinde;“Trabzon’da yayla sorunu başlı başına bir sorun haline gelmiştir. Son yirmi yıl zarfında hayvancılığın giderek yok olması, tarımdan uzaklaşma, şehre doğru göç, köylerdeki nüfusu azaltmıştır. Yaylalar yayla olma özelliğini kaybederek birer tatil köyü olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.

Yayla, Fındık, Yol Sorunu

Adan meclise sunduğu önergesinde şu maddeleri sıraladı; “Trabzon Yaylalarında çevre kirliliği hat safhadadır. Günün ihtiyaçlarına göre yeni yasalar ve düzenlemeler ile tedbir alınmakta mıdır? Yapılaşma eğer yapılacaksa yaylanın doğal yapısına uygun olarak mı yapılmaktadır. Bu konuda yapmış olduğunuz ya da yapacak olduğunuz çalışmalar hangileridir? İspanya, Portekiz, Rusya, İtalya, Yunanistan ev son zamanlarda ABD’de fındık üretimi güncel tarım ürünler arasında yer almıştır. Buralarda üreticilerin fındık satış fiyatı Trabzonlu üreticinin kat kat üzerindedir. 2017 senesinde genellikle 8 TL civarında gerçekleşen fiyat sadece ihracatçının kazancına kazanç katarken üreticiyi perişan etmiştir. Trabzon’da bu konuda alınabilecek tedbir ve konu ile ilgili çözümler var mıdır? Bu konular ile alakalı hangi çalışmaları yürütmektesiniz?  Trabzon’da tütün üretiminin yeniden serbest bırakılması ve tütün işlemesi ile ilgili yerli markaların yeniden üretime geçmesi konusunda çalışma mevcut mudur?” Adan meclise sunduğu sorunların takipçisi olacaklarını ifade ederken MHP İl Başkanı Birinci yaptığı açıklamada meclise verilen önergede ki sorunların çözümü için çalışacaklarını ve sorunların her zaman takipçisi olacaklarını ifade etti. 
 

Editör: TE Bilisim