Özcan açıklamasında; “ Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Gözalan ve Akoluk mahallelerinde oluşan mağduriyetler başta büyükşehir belediye yetkilileri olmak üzere tüm ilgili kurumlar tarafından en kısa sürede giderilmelidir. Bir kişinin arazisini yüzde kırka kadar bedelsiz kamulaştırıp, yüzde kırktan fazla kamulaştırılan arazilerle ilgili başka bir toprak sahibine hissedar edilmek mantık dışıdır” dedi. 

“Gerekli düzenlemeler yapılsın”

Özcan açıklamasında çağrıda bulunarak sorunun giderilmesine vurgu yaptı. Başkan Özcan; “ Bu durumda vatandaş hem kendi yerinden olmakta, hem de tanımadığı insanlarla hissedar olmak zorunda bırakılıyor. İki taraftan da baktığınızda açıklanabilir bir yönü yok. 

İmar kanunları ve uygulamaları vatandaşın yaşan alanlarını oluşturmak maksadıyla yapılır. İnsanları rahatsız edecek ve kaos oluşturacak uygulamalar kanun maddelerine sığdırılamaz. Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının, mahalle muhtarlarının, mahalle halkının ve siyasi partilerin sesine kulak verip gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Avrasya pazarında üçyüz atmış esnafın mağdur edilmesi gibi bu konuda da yetkililerin inatçı tavırlarından vazgeçmesini rica ediyoruz. Siyaset kurumlarının halka dönük yüzü ile uygulamalardaki yüzünün aynı olması en büyük temellimizdir” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim