Müşteri taleplerinin değerlendirilmesi ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan elektrik şebekesi yatırım programı kapsamında yenilendi. Yapılan yenileme çalışmalarında Aşağı Çavuşlu Mahallesinin tamamında; Yeni bir trafo ilavesi yapılmış, ekonomik ömrünü tamamlayan ağaç direkler ve açık iletkenler, galvanizli demir direkler ve kapalı direklerle değiştirildi.

Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürlüğü Sorumluk sahasında bulunan enerji nakil hatları bir yandan ilave şebeke ve yenileme çalışmaları devam ederken bir yandan da İşletme bakım onarım faaliyetleri devam etmekte.

Sürmene Çoruh EDAŞ işletme müdürü Murat Kurt konuyla ilgili şöyle devam etti”Ağır kış şartlarında  kullanıcılarımıza daha kaliteli elektrik enerjisi sunma gayretimiz devam etmektedir.İlçemizde ömrünü tamamlanmış enerji nakıl hatları yenilenerek açık iletken durumunda olan hatlar kapalı iletkenle değiştirildi. 

Amacımız kullanıcılarımıza daha kesintisin ve kaliteli hizmet sunabilmek.Sürmene ilçesinin sıkıntılı bölgeleri öncelikte olmak üzere tüm hatlar yenilenecek ve trafo ile desteklenecek.” diye devam etti.

Cemal SANCAK
Editör: TE Bilisim