‘Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il ve ilçe kongrelerinde aday olacakların “Hasbi” olmalıdır demesi üzerine Hasbi aday arayışları sürüyor Hasbi adam yani “gönüllü ve karşılık beklemeden’ Metal yorgunluğundan sonra Hasbi aday modeli pekte benimsenmişe benzemiyor.
 
Yapılan  kongrelerdeki  kargaşalar bu yönde görülüyor. Sürmene ilçesinde de birkaç aday şimdilik aday olmak yarışıyor ama hasbi aday kim olacak konusunda henüz bir netlik yok. Edinilene bilgiler doğrultusunda son gelen talimat aday olma konusunu biraz daha daraltmış durumda. Kamuda işçi statüsünde çalışanlarda yönetime giremeyecekler ve aday olamayacaklar. 

Daha önce  Belediye meclis üyesi olanlar, müteahhit olanalar iş adamı olanlar Muhtarlar aday olamayacakları yönünde  talimatlar vardı. Yani bu kriterlerde bir kişinin aday olması için istifa etmesi gerekiyor. Ak parti Sürmene ilçe teşkilatından kamuda çalışan işçi, iş adamı ve buna benzer çoğunluk yönetimi oluşturmakta. Ak partinin kuruluşundan bu yana artarak oy alan bir yönetim söz konusu. Sürmene de Ak parti ilçe başkanlığına aday diye adı gecenler bir çoğu Hasbi sıfatını taşıması için bazı görevlerinden istifa etmesi gerekiyor da iş adamlığından nasıl istifa edecek. Dükkanını, şirketini mi kapatacak.

Velev ki bazı görevlerinden istifa etti  Hasbi’lik mertebesine erişti fakat  kongre günü diğer bir adayın  liste vermek istemesi nasıl önlenecek. Bu zor süreçte en rahat mevcut başkan Aydın Bayraktarı gördüm.2018 secim süreci demek. Bu süreçte başarılı olmak için köyü mahalleyi iyi tanımak gerek. Bence Mevcut Başkan Aydın Bayraktar’ın sessiz duruşu  siyasi bir hamledir. %76 başarı oranı olan bir yönetimi bir hasbi adaya değişirlerse Ak Parti bazı rizikoları göz önünde bulundurması gerekir. B u kadar uzun süre başarılı hizmet yapan bir yönetim her şeye rağmen Hasbi’dir diye düşünüyorum.’
 
Editör: TE Bilisim