Geçtiğimiz günlerde Davut Çakıroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdiği Trabzon’un sorunlarının yer aldığı ‘Halkımızın Vicdanına Suç Duyurusu’ paylaşımına AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve CHP il başkanı Turgay Güngör tarafından eleştirilmişti. Eleştiriler üzerine il başkanlarının tepkilerini analiz eden Çakıroğlu farklı bir açıklamada bulundu.

 Çakıroğlu, ‘İl Başkanlık Nezakatine Yakışmayan Açıklamalar Yapıldı’ 

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu ifade eden Çakıroğlu, Haydar Revi ve Turgay Güngör ile ilgili, ‘Şahsımı somut örnekler vermeye davet eden Sayın Revi’nin meclis bünyesinde alınan kararların kamu yararına uygunluk ilkesine aykırılılığını denetsellik işlevinden muaf tutan keyfiliği benimsediği ve ayrıca bunu umursamaz bir tavır sergilediği, ‘Sayın Güngör’ün denetleme işlevinin yalnızca şahsımın uhdesinde olduğunu beyan ederken icra ettiği görevlerin ve bu bağlamda üstlendiği sorumlulukların idrakinde olmadığı, İl başkanının ise “adamlık”, “şark kurnazlığı” ve “siyasi ömür” gibi nezaket ve siyasi üslupla hiçbir surette bağdaşmayan ifadeleri ve üstlendiği görevin şahsına bir nevi dokunulmazlık ve özel imtiyazlar bahşettiği vehmini yansıtan ruh halini, temsil ettiği saygın makamla özdeşleştirmekten öte başka bir kaygı taşımadığı göze çarpmaktadır’ şeklinde konuştu. Trabzon’a layıkıyla hizmet etmek istediğinin altını çizen Çakıroğlu, şehirde sorunlarını gündeme getirdi. 

'İl Başkanları Bunları Bilmiyor Muydu? 

Çakıroğlu verdiği örneklerin ardından il başkanları Haydar Revi ve Turgay Güngör’e ‘Bunları il başkanları bilmiyor muydu? Görmüyor muydu? Bilgileri yok muydu?’ diyerek, ‘’İnanın bana hepsini biliyorlardı, görüyorlardı ve içinde yaşıyorlardı. Ne hikmet ise seyrediyorlar ve mahkemeye gitmiyorlar, müdahale etmiyorlar. Ben kamu adına Trabzon halkı adına o mecliste varım 30 aydır. Her ay ortalama 5 tane halkı ilgilendiren konu gündeme taşıdım bu güne kadar. Bu konuların hepsinin gazete sayfalarında yer alan yazılarımı facebook sayfama koyacağım. Halkımızın bilgisine tekrar sunacağım. Ben Davut Çakıroğlu olarak kamu malının zarar görmesini, hatalı çözümleri ve kararları birileri zarar görecek diye ikinci plana atmadım. Hangi çalışmayı yapmış isem araştırarak inceleyerek kamu adına yaptım ve yapacağım. Kendisinin sorumluluğunda, bizi neden suçladı diyen il başkanları çok iyi bilirler ki; Konu meclise gelir, tartışılır ve biz muhalefetimizi yaparız. Fikrimizi söyleriz. Ancak oy çokluğu ile geçebiliyor. Peki, bu oy çokluğu ile geçişin kamu zararına olduğu gerçeğini değiştirmediği bilinmez mi? Ben Trabzon halkı adına ne yaptım? Nasıl çalıştım? sorularının cevabı içi boş ve kısır siyasi söylemlerle yanıtlanmamalı. Bizlerden çok bulunur. İl başkanlarından çok bulunur. Meclis grup başkanından çok bulunur. Ancak ikinci bir Trabzon yoktur. Halkımızı bilgilendirmek adına yapmış olduğum çalışmalardan bir bölümünü onların bilgisine tekrar bu yazı ekinde sanal facebook sayfamda ayrıca sunacağım. Meclis üyeleri, teşkilatın güvenerek vitrine çıkardığı, seçim sürecinde temsil görevi verdiği, halkın teveccühüne aday ettiği ve bugün de seçilmiş olarak parti tüzel kişiliğini kamusal alanda temsille yetkilendirdiği kişilerdir. Bu bilgilendirmeyi kamuyu aydınlatmak adına sorumlu birey ve seçilmiş insan olarak halkımıza yapmayı görev bildim. Takdir Trabzon halkınındır’’ sitem etti.
 

Editör: TE Bilisim