İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon ziyareti öncesi bilgilendirmek amacıyla Trabzon Basını ile bir araya geldiler. Böylece parti binasında da ilk basın toplantısını gerçekleştirmiş oldular. Burada İyi Parti İl Medya tanıtım Başkanı Muhammet Erkan Akşener’in programı ile ilgili bilgi verdi. Erkan Trabzon’da 17 ilçe de ve Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını bitirdiklerini söyledi. Erkan; “İYİ Parti KHK’ler le yönetilen OHAL şartlarındaki bir Türkiye’de kuruldu. İYİ Parti her türlü baskının, iftiranın ve hakaretin kol gezdiği, mübah sayıldığı bir ülkede kuruldu. Yine iyi parti demokrasinin olmadığı bir ülkede kuruldu. Hatırlayın ışıklarımız söndürüldü. Meydanlar bize yasaklandı. Faaliyetlerimize OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. Her türlü hakaret, iftira ve küfre maruz kaldık. Sanki parti değil terör örgütü kuruyor muamelesi gördük. Genel başkanımıza neler denilmedi ki. Ne iftiralar yapıldı. Bu şartlarda parti kurmanın ne demek olduğunu bir Allah bilir bir de İyi partililer bilir” dedi. 

“Milletimizle yürüyeceğiz”

“Siyasi partiler iktidar olmak, ülkeyi yönetmek için kurulur”  diyen Erkan şunları kaydetti; “ Allah’a şükürler olsun ki artık iktidara yürüyen, iktidar olmak, Türkiye’yi yönetmek isteyen bir partimiz vardır. İktidar olmaktan, devleti yönetmekten korkmayan cesur bir liderimiz vardır. Başka partilerin genel başkanlarına yol açan, gelecek hazırlayan bir parti değiliz. Başımız dik, alnımız açıktır. Siyaseti başkalarının şahsi menfaatleri üzerine değil milletin menfaatleri için yapıyoruz. Biz Türki’yi yönetmek istiyoruz. Kim kiminle yürürse yürüsün, biz milletimizle yürüyeceğiz.” 

Adayımız 

Erkan açıklamasında Cumhurbaşkanı adaylarının Meral Akşener olduğuna vurgu yaparak; “ Biz kendi genel başkanımızı Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız. Sandık başına başkası için değil kendi adayımızı seçtirmek için gideceğiz. İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendidir. Sayın genel başkanımız Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş ilk “Tarafsız” Cumhurbaşkanı olacaktır. İyi parti tek başına iktidar olacaktır. Buna inanarak siyaset yapıyoruz. Milletimiz İyi parti ile birlikte yeni bir yola girdi” ifadelerini kullandı.
 
“Trabzon daima belirleyici olmuştur”

Erkan Trabzon programı ile ilgili bilgi verdi, açıklamasında şunları kaydetti; “ Trabzon İYİ Parti İl yönetimi olarak Sayın Genel Başkamızı Trabzon’a yakışır bir şekilde ağırlamak istiyoruz. Trabzon Türk siyasetinde daima önemli olmuş, belirleyici olmuş bir şehirdir. Trabzon’u sadece Trabzon şehri olarak görmüyoruz. Trabzonlular Türk devletinin çimentosudur. Bu nedenle partimizin iktidara yürüyüş sürecinde şehrimizin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda sayın genel başkanımızın Trabzon’umuza yapacakları ziyareti çok anlamlı buluyoruz. Çıktığımız bu yolda milletimizin bütün önyargılardan sıyrılarak, tarafsız bir bakış açısıyla partimizi dikkate almasını, fikirlerimize itibar göstermesini, projelerimizi değerlendirmesini bekliyoruz. Bu ülkenin başka çıkış yolu kalmamıştır. Bütün Trabzonlu hemşerilerimizi partimizin açılışına davet ediyor bu tarihi buluşmada bizimle beraber olmaya, gelecek adına iyi ve güzel şeyler düşünmeye çağırıyoruz. Bütün Trabzon’lu hemşerilerimizi özellikle kadınlarımızı, gençlerimizi Cumartesi günü meydan parkında düğünümüze bekliyoruz.  Bu hareket bir kadın hareketidir, genç hareketidir. Erkeklerin evliyseler eşleriyle, bekarsalar sevgilileriyle gelmelerini  özellikle istiyoruz” diye konuştu. 
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim