Kemeraltı’nda bulunan binalar tarihi dokuya örnek olacak şekilde inşa ediliyor. 29  Eylül 2016 tarihinde sözleşmesi imzalanan, 4 Ekim 2016 tarihinde ise yer teslimi  yapılan ‘Kemeraltı (Suk-i Sultani) Projesi 1. Kısım düzenleme inşaatı 300 gün süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor. 

Çalışmalar esnafın etkilenmeyecek şekilde üstü kapatılarak yapılıyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç proje ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada: Meydan Parkı'ndan başlayan, Kunduracılar, Semerciler ve Kemeraltı ile devam eden ve Atapark'ta son bulan yeni bir turizm aksı oluşturmayı hedefliyoruz. Ortahisar’ımızın daha iyi, daha yaşanabilir, daha güzel bir hale gelmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Akla İlk Gelen Yer Tarihi Kemeraltıdır

Genç yaptığı açıklamada: “Gerçekten Trabzon ya da Trabzon esnafı denince akla ilk gelen mekân tarihi Kemeraltı'dır. Burası tarihi dokuların bulunduğu bir mekândır. Biz de bunun gereği olarak özellikle turizmin artan potansiyelini de dikkate alıp, mekân olarak burayı daha da güzelleştirmek, daha iyi bir hale getirmek için bir çalışma yaptık. 

Böylece özellikle Trabzon’umuza dışarıdan gelen turistlerin bizim Meydan diye tarif ettiğimiz alandan proje güzergâhını kullanarak Atapark'a geçmesini sağlayacak bir turizm aksı oluşturmak istiyoruz. Gelen ziyaretçiyi bu tarihi dokuyla buluşturup ve bu güzergâhımızın şehrimizin ekonomisine doğrudan katkı sağlamasını istiyoruz” diye konuşmuştu.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim