Türkiye 14 yıldır siyasal İslamcı, piyasacı AKP iktidarı tarafından yönetiliyor. OHAL rejiminin kalıcılaşmasına da başkanlık adı altında ilan edilmek istenen tek adam diktasına izin vermeyeceklerini belirterek OHAL rejimine de değindi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Trabzon İl Örgütü sistemi şu şekilde eleştirdi; OHAL’e dayanılarak ülke anayasasız ve meclissiz yönetiliyor. Yargı doğrudan sarayın denetimi altında. 

Cemaatle hesaplaşma adı altında, muhalefete yönelik tasfiye ve sindirme operasyonları sürüyor. Erdoğan bunu fırsata çevirmeye çalışıyor. Sadece Erdoğan’ın konuşmasının, gece gündüz miting yapmasının serbest olduğu kalan herkesin susturulmaya çalışıldığı bir ortamda başkanlığa geçiş için hazırlıklar yapılıyor. Tüm demokratik alan ve kanalları bir bir yok eden AKP’nin başkanlık bir yana anayasa ve başkanlık tartışmaları dahi yapmamalı, tüm muhalefet ve toplum kesimleri 14 yıllık bu karanlığa son vermek için harekete geçmelidir. Bunun için bugünden itibaren her yerde, 14 Yıl Yeter Değiştirelim Türkiye’yi yeniden Kuralım çalışmamızın bir parçası olarak, tüm ilerici, emekçi halk kesimleri ve toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte OHAL Kaldırılsın ve Başkanlık Rejimine Sivil Diktatörlüğe Hayır çağrısını büyüteceğiz. 

Elif ÇELİK
 

Editör: TE Bilisim