TBMM cenaze nakil aracının şoförleri geri döneceklerini , tabutu da geri götürmeleri gerektiğini ifade etmeleri üzerine, gece saat 22:30 civarında varmış olduğumuz İyidere İlçesi Belediye binası önündeki karayolu üzerinde; İyidere İlçesi Cenaze Nakil aracı ile bekleyen kişilere  değişim yapılabilmesi için morg veya hastane sordum.  

İlçede morg veya nakil işleminin yapılabileceği kapalı bir alan olmadığını, yıkanmış okunmuş namazı kılınmış bayrağa sarılmış cenazemizin Belediyenin önündeki şehirlerarası yol kenarında tabut açılıp alınarak kendi cenaze araçlarında bulunan tabuta aktarılabileceğini  söylediler   

Bu yanıt üzerine Rize Devlet Hastanesine gittik görevli  memurlar mümkün olmadığını belirttiler.  Rize’de bir senatörün cenazesine sahip çıkacak  kimseyi bulamadık. Bunun üzerine babamın arkadaşı olan; Trabzon Belediye Başkanı Sayın  Dr. Orhan  Fevzi Gümrükçüoğlu’nu  saat 23.30’da arayarak yardımlarını  talep ettik.  Rize Devlet Hastanesi morg girişinde cenazeyi getiren TBMM aracı şoförlerinin yardımları ile cenazemiz diğer tabuta aktarıldı.  
İyidere İlçesine geri dönüldüğünde define kadar tabutun nerede muhafaza edileceği sorumuza yer olmadığını kendi cenazelerini de araç içerisinde  kapılarının önünde beklettiklerini söylediler.   

İyidere’de bir senatörün cenazesine sahip çıkacak  kimseyi bulamadık. Bunun üzerine babamın arkadaşı olan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan  Fevzi Gümrükçüoğlu’nu? saat 23.30’da?arayarak yardımlarını talep ettik. Rize Devlet Hastanesi morg girişinde cenazeyi getiren TBMM aracı şoförlerinin yardımları ile cenazemiz tabuta aktarıldı ve alınarak geri dönüldü’ 
Haberin Geniş Özeti İçin linke tıklayınız http://www.takagazete.com.tr/buyuk-saygisizlik-makale,154325.html
 
Editör: TE Bilisim