Öncelikle TED Trabzon Koleji ortaokul 8. sınıfı bitiren öğrenciler ile birlikte TED sınavlarında başarılı olan öğrencilerin kayıtlarının yapılacağı Lise 1. sınıfa dört şube, yine TED sınavlarında başarılı olan öğrencilerin kayıtlarının yapılacağı Lise 2. sınıfa bir şube açılması planlanıyor. Bu Lise 2 öğrencileri, önümüzdeki üç sene özel programlarla eğitilmesi ve Üniversite sınavlarında başarılı neticeler almaları hedeflenmektedir. Lise de görevlendirilecek öğretmenler, şehrimizde başarılı öğrenci yetiştirmeleri ile isim yapmış öğretmenler arasından seçilmiş.

Binlerce Mezun Verdik

Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur. Türk Eğitim Derneği; bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur. Bu yıl sayıları 38’i bulan TED okullarından binlerce mezun verilmiştir. Ülkemizde önemli yerlere gelmiş bu mezunlarımız içinde sanatçılar, bilim adamları, iş adamları vardır. Hatta bu mezunlarımızın içinde siyasetçiler, bakanlar, büyükelçiler ve Cumhuriyet tarihinde bu ülkeye büyük hizmetlerde bulunmuş devlet adamları bulunmaktadır. 

Topluma Faydalı Bireyler Yetiştiriyoruz

TED Trabzon Kolejini kurarken bizim de hedefimiz Karadeniz’in zeki ve çalışkan insanlarının evlatlarının da Cumhuriyet ilkelerine bağlı, vatanını ve milletini seven, hem ülke sevdalısı hem de dünya vatandaşı olabilecek çağdaş bilimlerle donatılmış birer vatandaş olarak yetişmelerini sağlamaktı. Bu hedefle eğitime açtığımız TED Trabzon Koleji’nde 3. Yılımızı doldurmaktayız. Aynı hedefle daha önce de belirttiğim gibi önümüzdeki dönemde lise düzeyinde eğitim vermeye hazırlanıyoruz. Bugün itibariyle anasınıfı hazırlık ve anasınıfında 78, ilkokulda 315, ortaokulda 296 olmak üzere okulumuzda toplam 689 öğrenci eğitim görmektedir. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci sayımızın 820’yi geçeceğini tahmin ediyoruz. 

Türkiye’de Birinci Olmalıyız

Bu sene ilk defa katıldığımız TEOG sınavlarındaki neticeler tabii ki beni memnun etti. Ancak rehavete kapılmadan aynı çalışma temposu ile hatta daha da fazla gayret göstererek ve arkadaşlarından biraz daha düşük alan yavrularımıza ilave destek vererek sadece Trabzon da değil Türkiye’de de birinci olmaya çalışmalıyız. İleriki yıllarda bunu da başaracağımıza inanıyorum. Eğitim kadromuz bunu başaracak güçtedir. Ancak okulumuzda sadece akademik başarıyı hedeflemiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin yüksek ahlaklı, yüksek nitelikli, bilimi üretime dönüştürme becerisine haiz, özgüveni yüksek ve karakterleri ile örnek alınacak bireyler olmalarını arzuluyoruz.

Eğitime Yapılan Büyük Yatırım

Bu iltifatınız için teşekkür ederim. TED Trabzon Koleji Trabzon’da Trabzonlu olmayan kişiler tarafından son yıllarda yapılan en büyük yatırım. Daha önceki yaptığım konuşma ve sunumlarda da bahsettiğim gibi bu yatırımın yerine çok daha karlı başka yatırımlar yapabilirdik. 

Bu yatırımımız asla kar gayesi ile yapılmamıştır. Ortaklarım ve ben, diğer işlerimizden bizlere yetecek kadar kar sağlıyoruz. İnanıyoruz ki iyi bir insan olabilmek için vatanına milletine hayırlı hizmetlerde bulunmak gerekir. İnsanlığa en büyük hizmetin de eğitimden geçtiğinin bilincindeyiz. Ben eski bir TED Ankara Koleji mezunuyum. Ayrıca mezun olduğum bu okulun gelişmesi için çeşitli kademelerde 30 yıl fahri hizmet verdim. TED Ankara Koleji Vakfı’nın Başkanlığını yaparken,  yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte Dünya’nın en modern ilk ve orta öğretim yerleşkesini inşa ettirip okulu bu yerleşkeye taşıdık. 

Ortaklarımla birlikte geçmiş bu deneyimleri değerlendirebileceğimiz kendimize ait, TED misyonu doğrultusunda eğitim veren bir okul açma gibi bir düşüncemiz vardı. Bu düşünce içindeyken eski Bakanımız Trabzon Milletvekili Sayın Erdoğan Bayraktar, bir görüşmemiz sırasında bize “kurmayı düşündüğünüz bu TED okulunu neden Trabzon’da açmıyorsunuz,  ben de Trabzon Belediyesi de size her konuda yardımcı oluruz ” dedi. Trabzon’a bu yatırımı yapma fikri böyle oluştu. Buradan Sayın Bayraktar’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve belediye yetkilileri ile Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ve belediye yetkililerine okulumuza verdikleri ve vermekte oldukları destek için teşekkürü bir borç biliyorum.

Bütün Gücümüzle Çalışacağız

Öncelikle bize bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederim. Trabzonlu vatandaşlarımız, okulumuzun sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin en iyi eğitim veren okullarından biri olması için idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve benim bütün gücümle çalışacağımızdan emin olmalılar. Hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Editör: TE Bilisim