Konferansa; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Ahmet Metin Genç konferansta yaptığı konuşmada; “Millet olarak memleket olarak önemli süreçten geçiyoruz bu önemli süreci tek başına yaşadığımız zaman dilimi olarak değerlendirirsek biraz zorlanırız. Geçmişe dönüp bakmamız lazım tarihimizi iyi bilmemiz lazım. 

Şanlı tarihimiz de medeniyet kuran, devlet kuran güçlü bir milletin devamı olarak geçmişte neler yaptığımızı iyi bilmemiz lazım. Çok yakın bir zaman da bu güçlü tarihin yeni yansımalarını inşa eden güçlü bir millet olarak nelerle karşılaştığımızı bu yürüyüşümüzü bu kutlu yürüyüşümüzün hangi güçler tarafından neler kullanılarak engellenmeye çalışıldığını iyi değerlendirmemiz lazım” dedi. 

Biz Onlara Medeniyet Götürdük

Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi- Yazar Şevki Karabekiroğlu yaptığı açıklamada; “Yerli ve milli değerlerin korunması konusunda bir kale görevi gören bazı şehirlerimiz var. Bunlardan bir tanesi Trabzon’dur burada kendinizi emniyette güvende hissedersiniz. 

Bunlardan birisi de Maraş’tır. Türklerin Müslüman oluşu hiçbir sorun teşkil etmeden hiçbir zorlamaya gerek kalmadan gerçekleşmiş. Kitleler halinde milyonlarca insan bir anda İslam’a girmiştir. Türkler Müslüman olduktan sonra İslam Sancağı’nı alıyorlar Anadolu’dan yola çıkıyorlar Osmanlılar zamanın da Trakya’ya, Balkanlara, Orta Avrupa’ya dalga dalga ulaştırıyorlar. Bizim bu büyük yürüyüşümüzün amacı hiçbir zaman Avrupa’nın yaptığı işgal hareketlerine benzetilemez. Çok büyük yanlışlıklar yapılıyor. 

Biz gittiğimiz yerlerin altında üstünde ne varsa sömürüp gelmeyi düşünmedik. Bilakis oralara eserler yaptık. Oraları hayata açtık. Kimsenin servetine göz dikmedik. Osmanlı’nın zayıf düştüğü zamanlarda bile Osmanlı o toprakları bırakıp gelmek istese onlar bizi bırakmadılar. Bizim hayatımız da zulüm yok. Herkes istediği şeyi yapmakta serbest bırakılmış” diye konuştu. 

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim