İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ek binası bahçesinde düzenlenen bilim şenliğinde konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Dünyada coğrafyalar şekilleniyor, toplumlarla, milletlerin geçmişiyle ve geleceğiyle nasıl oynandığını birebir yaşıyoruz." dedi. 

Hedefte her zaman Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafya olduğunu aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Öyleyse biz güçlü olmak zorundayız. Başkalarına muhtaç olmadan kendi gücümüzle yerli ve milli olan ne varsa bütün kaynaklarımızı gün yüzüne çıkarmak ve bunu hayata geçirmek zorundayız. Artık bunu anladık ve millet olarak geleceğe yönelik bir deklarasyon haline dönüştürdük. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde artık yeni bir yönetim modeliyle geleceğimize güvenle bakar hale geldik.

Herkes bulunduğu konum itibariyle en iyisi neyse onu yapma gayreti içerisinde olacak açık ve net. Biz gün itibariyle ne tür bir gayret içerisinde olacaksak bunun adı artık belli, bilim ve teknoloji. Üretim ve yerli ve milli olana bütün kaynaklarımızı seferber durumundayız."

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında yer alacağı hedefini anımsatan Yavuz, şu anda ilk 20 ekonomi arasında yer aldığını belirterek, "Bunu yapmamak ortaya koymamak için mazeretimiz yok artık. Büyük badireler atlattık. Terörle mücadele ediyoruz. Büyük bir fitne ve fesat olan FETÖ ile mücadele konusunda millet olarak büyük bir travma yaşadık ama bu mücadelemizi azim ve kararlılıkla yürütüyoruz. Artık inşallah önümüz açık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri, kurulan stantları gezdi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ek binası bahçesinde, 9-11 Ekim tarihleri arasında sürecek olan "Bilim ve Teknoloji Şenliği" kapsamında kurulan stantlarda, öğrencilerin yapmış olduğu projeler sergileniyor. 
 

Editör: TE Bilisim