TESOB Başkanı Metin Kara, sicil memurlarının her gün bir ilçede bulunarak sicil işlemleri konusunda esnaf ve sanatkarlara hizmet verdiğini belirterek, uygulamanın ilk haftasında olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü söyledi.

TESOB Başkanı Metin Kara, mobil sicil uygulamasının esnaf ve sanatkarın işini büyük ölçüde kolaylaştırdığına dikkat çekerek, “İlçelerimizdeki esnaf ve sanatkarımızın sicil işlemlerini gerçekleştirmek için artık merkeze gelmesine gerek kalmadı. Böylece iş ve zaman kaybı da ortadan kalktı. Uygulamamız 14 Kasım’da Akçaabat’ta başladı. Sicil memurlarımız programa göre artık ayın her günü bir ilçemizde olacak ve işlemleri yerinde gerçekleştirecek. Mobil sicil uygulaması başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen ilgi çok büyük. Esnafımız da böyle bir hizmetin ayağına gelmesi nedeniyle çok memnun” ifadelerini kullandı.

Kara, mobil sicil uygulamasının aylık programına, TESOB’un internet sitesi olan www.tesob.org.tr’den ulaşılabileceğini de sözlerine ekledi.
Mobil sicil uygulamasının programı ise şöyle:

Her ayın 1.haftası hizmet verilecek ilçeler: “Pazartesi: Akçaabat, Salı: Beşikdüzü, Çarşamba: Yomra, Perşembe: Of, Cuma: Maçka.”
Her ayın 2. haftası hizmet verilecek ilçeler: “Pazartesi: Akçaabat, Salı: Vakfıkebir, Çarşamba: Arsin, Perşembe: Hayrat, Cuma: Köprübaşı.”
Her ayın 3.haftası hizmet verilecek ilçeler: “Pazartesi: Akçaabat, Salı: Çarşıbaşı, Çarşamba: Araklı, Perşembe: Çaykara, Cuma: Tonya.”
Her ayın 4. haftası hizmet verilecek ilçeler: “Pazartesi: Akçaabat, Salı: Şalpazarı, Çarşamba: Sürmene, Perşembe: Dernekpazarı, Cuma: Düzköy.”
 

Editör: TE Bilisim