Özgüneş Plazada düzenlenen etkinliğe AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş, AK Parti Akçaabat ilçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat eskimez belediye başkanı Şefik Türkmen, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, S.S. Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bölge esnafı katıldı.

 
Başarı Yolda Bulunmaz
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, satış organizasyonun bereketli geçtiğini belirterek, “Başarı yolda alınmaz, yolda bulunmaz, satılmaz, başarının emeği vardır. Allah bu emeğin kıymetini bilmeyi hepimize nasip eylesin. Özgüneş olarak hizmetimizi her geçen gün artırmaya gayret etmekteyiz. Başarımızın ilk esası eğitim ve istişaredir. Bunlara çok önem verdik. Ülkemizin üreten, ithalatçı, imalatçı, yerli firmaları ziyaret ediyoruz. Bölgemizin ihtiyaçlarını onlara anlatarak ihtiyacımı bölgemize kazandırarak, ihtiyacı olana hizmet ettik. Bir halkanın zinciri olduk. Rabbim bu seneyi bereketli kapatmayı nasip eylesin” dedi.

 
Esnaf Sorumluluktur
 
Güneş, esnafın önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: “esnafın sorumluluğu çoktur. Özgüneş olarak yüz bin çeşit ürünümüzle firmaların desteğini alarak bölge halkının hizmetine uygun fiyatla sunuyoruz. İnsan sevdiği işi yaparken asla yorulmaz. Esnafımızın kazanması ülkemizin ekonomisine büyük katkı sunar. Bu çorbada tuzumuzun olması bizi mutlu ediyor. Ticarette bölgede bir ve beraber olduk. İnşallah ticaretimizi geliştirerek bölge halkımıza ve ülke ekonomisine katkı sunacağız. Dün aramızdan ayrılan Nihat Usta kardeşimiz Akçaabat köftesini ülke genelinde marka yaparak bir tarih yazdırdı. Allah kendisine rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. 2020 yılında Allah hayırlı hizmetlerde yol almayı nasip eylesin. Hedefimiz yeni iş alanları açmak, bölgede olmayan fabrikaların desteğini bölgeye almak, istikrarlı bir şekilde ticaret yapmaktır.”
 
Bizim İçin İstihdam Önemli
 

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, “Halis Bey, bu tür organizasyonları her zaman yapıyor. İşadamları olarak bizler için istihdam çok önemli. Burada 350 kişi çalışıyor. Esnafların en büyük isteği uygun ve vadeli ürün almak. Bunların hepsi burada var. Bu zamanda 8-9 taksitle ürün satılıyor. Bu aile ve ekibe başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.
 
Bölge İçin Önemli
 
Akçaabat eskimez belediye başkanı Şefik Türkmen, “Özgüneş ailesi bu aktiviteleri gelenek haline getirdi. Burada birlikte oluyoruz. Özgüneş’in Akçaabat’ta olması bizim için çok önemli. İçerisine girip gezince bölgemiz için büyük bir nimete olduğunu görüyoruz. İhtiyaç olan her şeyi bir arada buluyoruz. Özgüneş ailesine Akçaabat’ta böyle bir yatırım yaptıkları için müteşekkiriz. Bölgemiz buradan alışveriş yapıyor. Sıfırdan bugüne geldiler. Bu insanlar elleri öpülecek insanlar. Trabzon bir ticaret şehri. Önümüzdeki zamanlarda imalat sektörünün şehrimizde gelişmesini arzu ediyoruz. Ağır sanayi bu bölgede belki olmaz ama yükte hafif bahada ağır ürünleri bölgemizde üretebiliriz. Organize sanayi bölgelerinde imalatı canlandırmamız lazım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim