İsrail ile varılan anlaşmaya sert çıkış yapan Kurt, anlaşmalı ‘One Minute’ şovu ile Milli Görüşçülerin oyu alındığını söyledi. Kurt,  “İsrail, Netanyahu’nun deyimiyle Türkiye’yi istediği şartlarda masaya oturttu ve istediklerini aldı’ dedi. Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanlığı’nda partililer bayramlaştıktan sonra Trabzon Meydan Parkı’na giderek İsrail ile anlaşan AK Parti Hükümeti’ni protesto etti. 

Ülkede yaşanan terör saldırılarının nedeninin AK Parti’nin yanlış iç ve dış politikaları olduğunu söyleyen SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “Terör ramazan ayında da durmadı, 70’in üzerinde vatan evladı şehit düşerken bir o kadar ocağa da ateş düştü. Yaşanan olayları kusura bakmayın denilerek geçiştirilecek kadar basit midir? Bunca terör olayının, bunca maddi ve manevi kaybın bir karşılığı, bir hesabı olmayacak mı? Bunların hesabını kim verecek? Yoksa hiçbir şey olmamış gibi faturayı yine halka ödeterek yola devam mı edilecek? Bu kadar kolay değil” dedi.

One Minute Şovu

İsrail ile varılan anlaşmaya sert çıkış yapan Kurt, anlaşmalı ‘One Minute’ şovu ile Milli Görüşçülerin oyu alındığını söyledi. Kurt,  “İsrail, Netanyahu’nun deyimiyle Türkiye’yi istediği şartlarda masaya oturttu ve istediklerini aldı. Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere İslam âlemi büyük şok yaşadı. Ve yine ortaya çıktı ki Erdoğan’ın ‘ben varken İsrail’le normalleşme olmaz’ dediği anlarda bile ticaret ve diğer ilişkiler perde arkasından sürdürüldü, ticaret hacmi katlandı. Yani kamuoyu kandırıldı. Yine bu süreçte İsrail’in UNESCO’ya üye olmasına izin verdiler. Ardından NATO’da temsilcilik açmasına izin verdiler.  Yani halkımıza ve İslam âlemine bir ‘İsrail tiyatrosu’ oynadılar” diye konuştu. 
ELİF ÇELİK
Editör: TE Bilisim