Şehri kenetleyecek olan büyük yürüyüş için çalışmalarını hız kesmeden devam Kudüs Platformu  Trabzon Valisi Yücel Yavuz,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve bir çok STK’yı ziyaret etti.

Yürüyüşe kimsenin görüşüne bakılmaksızın bütün siyasi partileri davet eden Kudüs Platformu  tüm şehri yürüyüşe beklediklerini belirtti.

Platform üyeleri ABD’nin müslümanların kutsalına el uzattığını, ABD’nin bu affedilemeyecek olan yanlışına bütün müslümanların tepki göstermesi gerektiğini belirtip “Bunun hesabı sorulacaktır, Kudüs müslümanların namusudur. Namusumuza el uzatılmıştır ve buna tepkimizi göstereceğiz. Birlik olduğumuzu Trabzon’dan bütün dünyaya göstereceğiz.” dedi.

İlk kıblemiz olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesine Trabzon’un büyük bir tepki göstereceklerine inandıklarını belirten platform üyeleri tüm şehri cumartesi günü saat 13.00’de Cumhuriyet Caddesi Eski Tedaş önünden başlayacak olan yürüyüşe davet etti.
 
Editör: TE Bilisim